Frustreret vidne: 112 ville ikke hjælpe Jørgen

Den kvinde, der natten til lørdag ringede 112, da hun var bekymret for 61-årige Jørgen Kihle Christensen, fortæller nu, at hun føler, regionens vagtcentral svigtede. Enhedschef afviser, at der er sket fejl

Video: Tariq Mikkel Khan

Natten til lørdag ringede 21-årige Pernille bekymret 112, fordi hun stod med en desorienteret mand, der havde blod i hovedet og havde brug for hjælp.

Men hjælpen kom aldrig. Søndag blev 61-årige Jørgen Kihle Christensen fundet død i et vandreservoir ved Richards Mortensens Vej på Amager, og siden har Pernille haft en følelse af frustration og vrede.

- Selv om mange siger, at vi gjorde, hvad vi kunne, så bliver jeg ved med at tænke over, hvad jeg kunne have gjort anderledes. Jeg synes, der er nogle folk, der burde skamme sig. Jeg skammer mig også selv, men jeg synes, der er nogen, der burde skamme sig endnu mere end mig, siger Pernille, der ikke ønsker sit efternavn frem, til Ekstra Bladet.

Klokken 01.09 natten til lørdag tog 21-årige Pernille metrobussen mod Vestamager Station. Det samme gjorde den 61-årige Jørgen Kihle Christensen, der, formentlig stærkt omtåget og med blod i ansigtet efter en formodet flænge i øjenbrynet, var på vej hjem efter en firmafest.

- Der er en masse, der spørger, om han er okay, for han er meget omtåget og forvirret. Jeg har nogle vådservietter i min taske og derfor hjælper jeg, så vi kan få tørret hans ansigt. Vi spørger om, hvad der er sket, men han ved ikke, hvad der er sket. Faktisk er han ikke klar over, at han bløder, siger Pernille.

Eftersøgningen af Jørgen Kihle Christensen endte sørgeligt søndag eftermiddag (Foto: Tariq Mikkel Khan) Krimi Tragisk ende på eftersøgning: Jørgen fundet i sø

Ingen ville hjælpe

Da metrobussen når endestationen, spørger Pernille buschaufføren, hvad de skal gøre, men her lyder beskeden bare 'jeg kører ikke på Skadestuen', hvorefter han beder Pernille, en anden kvindelig passagerer, der også hjælper til, og Jørgen Kihle Christensen om at forlade bussen.

På stationen overvejer de to kvinder, hvad de skal gøre. Kort efter kommer en taxa kørende, som Pernille prajer.

- Taxachaufføren siger, at han ikke vil hjælpe med at køre ham på Skadestuen, da han bløder, forklarer Pernille, som derfor beslutter sig for at ringe 112.

Klokken er nu 01.15.

- Jeg forklarer, at jeg står sammen med en mand, som er beruset, og som har slået hovedet og bløder rigtig meget. Efterfølgende holder jeg røret for Jørgen, som taler med vedkommende. Han siger til dem, at han ikke har brug for hjælp, selv om vi er nødt til at holde ham, mens han taler med dem.

Da Pernille igen får røret, meddeler personalet, at de ikke vil sende en ambulance, når Jørgen Kihle Christensen ikke selv vil have det.

- Jeg prøver at forklare, at jeg mener, der er brug for det, og at han sikkert godt vil med, hvis først de kommer, men det vil de altså ikke. De siger så, at de vil ringe til sønnen, og at vi bare skal lade ham gå, for det kan han sagtens, siger Pernille.

Derfor lader hun og den anden kvinde den 61-årige mand gå, hvorefter han begynder at gå hen ad fortorvet. Det er sidste gang, Jørgen Kihle Christensen bliver set i live.

Krimi Alle leder efter Jørgen: 'Det er overvældende'

Kontakter sønnen

Klokken 01.25 sidder Jørgen Kihle Christensens 20-årige søn Christian og spiller computer, da telefonen ringer. Det er regionens vagtcentral, der vil fortælle, at faderen er blevet fundet på Vestamager Station meget desorienteret og med blod i hovedet. Faderen vidste ikke, hvad der var sket, men han ville bare hjem, fortæller de Christian og spørger i den forbindelse, om der er nogen, der kan hente ham.

- Jeg sagde, at jeg var alene hjemme og ikke har noget kørekort Jeg sprang på min cykel, mens jeg konstant ringede til min far, men jeg fik ikke fat i ham, forklarer Christian med gråd i stemmen til Ekstra Bladet.

- Jeg ræsede op til stationen, men der var tomt, så jeg kørte og ledte efter ham i flere timer, siger Christian, holder en pause og tilføjer så:

- Jeg er meget frustreret over det her. Jeg forstår ikke, at det kan lade sig gøre i Danmark. Jeg er bare rigtig glad for, at der trods alt var nogen, der forsøgte at tage sig af ham.

Samme frustration har Pernille.

- Jeg er vred. Jeg er vred på buschaufføren, som ikke ville køre ham på skadestuen, jeg er vred på taxachaufføren, som ikke ville køre ham på skadestuen, og jeg er vred på ambulancefolkene, der ikke ville hente ham.

Særligt står Pernille nu tilbage med en følelse af, de at ting, hun forsøgte at forklare vagtcentralen fredag nat, ikke blev taget alvorligt.

- Jeg føler, at de skulle have lyttet til os voksne mennesker i stedet for en mand, som er fuld. Vi synes ikke, vi blev behandlet retfærdigt af ambulancefolkene. Vi føler os meget svigtet af dem, for vi ved jo nu, at vi havde ret, men de ville ikke lytte til os.

0 kommentarer
Vis kommentarer