Frygt for anden bølge i Europa

Flere store europæiske lande har de seneste dage oplevet en markant stigning i antallet af nye smittetilfælde

Tyskland træner hunde i at opspore corona virus hos mennesker. Video/redigering: Reuters/Mikkel Cramon
Følg Samfund

I Danmark steg antallet af smittede hen over weekenden betydeligt.

109 personer fik her konstateret coronavirus.

Smittetallet er dog fortsat lavt herhjemme. Der er dags dato registreret cirka 13.500 smittede, men sundhedsmyndighederne ser tegn på, at en anden bølge er ved at ramme. Ikke kun i Danmark, men i hele Europa.

Specielt lande som Spanien, Tyskland, Frankrig og Belgien oplever en mærkbar stigning i antallet af nye smittetilfælde, efter at landene har lempet coronarestriktionerne.

109 nye smittetilfælde i Danmark i løbet af weekenden

Artiklen fortsætter under grafen ...

Kollektiv fiasko
Både Storbritannien og Norge har de seneste dage indført krav om karantæne for borgere, der vender hjem fra Spanien. Det sker efter en stigning i smitten i Spanien, der især gør sig gældende i regionerne Catalonien og Aragón. Siden fredag er flere end 6000 mennesker smittet med virussen.

- Vi er midt i de ti vigtigste dage denne sommer. Vi må se, om vi er i stand til at løse situationen gennem solidaritet, samarbejde og en kollektiv indsats, siger Cataloniens regionale præsident, Quim Torra, til The Guardian.

I Belgien advarer regeringen mandag om, at man kan være nødsaget til at lukke landet helt ned igen som konsekvens af nye smittetilfælde.

- Hvis vi ikke kan reducere coronavirussen, vil det være en kollektiv fiasko, advarer landets premierminister, Sophie Wilmès, ifølge det britiske medie.  

Dybt bekymret
Også i Tyskland er man 'dybt bekymret' over den seneste stigning af smittetallet. Ved Robert Koch Institut for sygdomskontrol opfordrer man befolkningen til at holde afstand og bære ansigtsmasker.

- Vi må forhindre, at virussen igen spredes hurtigt og uden for kontrol, siger instituttets leder, Lothar Wieler.

Han siger, at forsømmelighed og sjusk er skyld i øget smitte. Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter under grafen ...

Udviklingen i flere europæiske lande

 

Frygt i Catalonien

I Barcelona frygter man, at turisterne forsvinder igen, efter at der de seneste 14 dage er registreret 8000 nye smittede - halvdelen af alle nye smittetilfælde i Spanien. Mange af udbrudene kan spores tilbage til natklubber og barer. De har nu fået ordrer om at lukke af den regionale regering. I Madrid har man samtidigt indført forsamlingsforbud på ti personer.

Belgien foran mulig nedlukning

I Belgien har man den seneste uge set en stigning i antallet af nye daglige smittetilfælde på 71 procent. Derfor indfører regeringen fra dags dato nye restriktioner. Borgere må nu kun handle i op til 30 minutter, og de skal gøre det alene. Derudover skal man blandt andet også begrænse besøg til familiemedlemmer og venner til maksimalt fem personer. 

 

Unge testes positive i Paris

Også Frankrig oplever man for tiden en stigning i antallet af smittede, hvilket vækker bekymring hos de franske sundhedsmyndigheder. Sundhedsminister Olivier Véran sagde i weekenden, at mange unge testes positive især i Paris-bydelen Île-de-France. Derfor skal man være yderst opmærksom på udviklingen i smittetallet de kommende dage, lyder det fra ministeren.

 

Tyskland advarer turister

I Tyskland registrerede man fredag dobbelt så mange smittede som de foregående dage. Sundhedsminister Jens Spahn er især bekymret over de unge, festglade tyskere, der lige nu befinder sig på de spanske ferie-øer Ibiza og Mallorca. Ministeren har annonceret, at den tyske regering planlægger at indfører obligatorisk karantæne for de hjemvendte turister, som man har gjort i Storbritannien. 

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.