Annonce:
Annonce:

Frygter blodbad: - Uholdbar situation

Der skal findes penge til at redde busserne, mener Danmarksdemokraterne, men formand Inger Støjberg har intet svar på, hvor de skal findes

Borgere i den jyske by Kjellerup frygter, at deres busruter bliver nedlagt
Annonce:
Følg Samfund

De regionale busselskaber kører med blodrøde tal på bundlinjen.

Færre passagerer og stigende energiudgifter betyder, at busruter over hele landet står til at lukke i 2023. I Region Midtjylland lyder meldingen eksempelvis fra Midttrafik, at hver tredje busrute får kniven.

Kommuner og regioner skriger på flere penge, men selvom 'regeringen står bag den kollektive trafik', er der ingen penge på vej foreløbig.

Tip os

Ekstra Bladet følger energikrisen tæt. Har du et godt tip eller spørgsmål, så skriv til vores mailadresse energi@eb.dk.

Her kan du skrive ind om stort og småt.

Det kan være, du har fået en høj eller uforståelig varmeregning. Du kan undre dig over noget, fra da du sidst købte ind. Eller måske er du faldet over et tip, vi skal undersøge nærmere.

Uanset hvad så skriv til os.

Kræver handling
Ifølge Steen Vindum (V), der er viceborgmester i Silkeborg Kommune og formand for Midttrafik, er det især ruter i Udkantsdanmark, som kommer til at lade livet.

- Vi mangler 320 millioner, hvis vi skal fortsætte med de nuværende antal ruter i regionen, siger han.

Helt konkret mangler der en milliard kroner i kassen i 2022 hos busselskaberne, har formand for Kommunernes Landsforening, Martin Damm, fortalt til Jyllands-Posten.

Annonce:

De penge må regeringen finde, lyder det fra Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne, i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

'Det er en helt uholdbar situation, og jeg forventer kraftigt, at transportministeren vil sætte sig og løse problemet sammen med regionerne. Busserne er helt essentielle for både unge og ældre.'

'Nu må ministeren tage ansvar. Regeringen sidder p.t. og forhandler finanslov med de røde partier, og det ville da være helt naturligt at give en håndsrækning til de lukningstruede buslinjer'.

Artiklen fortsætter under billedet ...

'Danmark skal hænge sammen,' lyder en af Danmarksdemokraternes mærkesager. Foto: Ernst van Norde
'Danmark skal hænge sammen,' lyder en af Danmarksdemokraternes mærkesager. Foto: Ernst van Norde
 

Tavs Inger
Partilederen er mere end villig til at finde penge til de kriseramte busselskaber, fortæller hun til Ekstra Bladet

- Danmarksdemokraterne er desværre ikke blevet inviteret til finanslovsforhandlinger af regeringen, men hvis vi var, ville vi meget gerne være med til at afsætte midler til de lukningstruede buslinjer.

Hvordan pengene skal findes, er der dog intet bud på.

Annonce:

Ekstra Bladet har således spurgt Inger Støjberg, hvordan hun vil finde penge til en håndsrækning til trafikselskaberne, men den del har partilederen ikke svaret på i skrivende stund.

Ingen hjælp
Tirsdag gav regeringen et coronatilskud på 125 millioner kroner til trafikselskaberne, der driver landets busser.

Pengene skal dække det passagertab, trafikselskaberne har haft siden restriktionernes ophør, sagde transportminister Trine Bramsen (S) i den forbindelse.

Forud for mødet havde regionerne også udtrykt ønske om penge til de stigende brændstofpriser, men energiudgifter 'er en anden diskussion', som vil 'blive diskuteret videre andetsteds', lød det afvisende Bramsen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Søren Pape bor i en almen kæmpelejlighed i Viborg, som han selv skaffede støtte til opførelsen af, da han var borgmester. Hør om hans svineheld på det almennyttige boligmarked i ugens udgave af 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: