Frygter dige-kollaps: Boligområde evakueret

Området i Horsens består af 11 boligblokke og bliver nu midlertidigt rømmet

Boligområdet Bygholm Åvænget i Horsens er blevet rømmet som en sikkerhedsforanstaltning mod de stigende vandstande.

Brand og Redning har dagen igennem forsøgt at aflaste diget ved at pumpe vand ud af Bygholm Sø, skriver Sydøstjyllands Politi.

'Det er den seneste tids regnvejr, der har ført til en forhøjet vandstand, da overfladevand fra de omkringliggende områder er strømmet ned i søen', skriver de ligeledes.

Politiet opfordrer til, at borgere i området forlader deres hjem og tager ophold i enten Forum Horsens, der er indrettet lokalitet til det, eller andetsteds.

Ifølge DR kan borgerne ikke vende hjem mandag.

Video: Anders Brohus

Horsens Kommune skriver klokken 14.21 på deres Facebook-side, at vandstanden nu er stabil og har været det den sidste times tid.

'Lige nu ser det ud til, at vandet ikke stiger mere', skriver de desuden.

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus
 

Afslappede evakuerede
Flere har gjort brug af muligheden for at opholde sig i Forum, mens evakueringen står på.

Forum Horsens direktør, Jørn Juul, fortæller Ekstra Bladet, at der er omkring 10-15 mennesker, som er evakueret og er mødt op i Forum.

- Folk er meget afslappede omkring det. De ville selvfølgelig hellere være hjemme, men vi må bare vente på, det bliver løst, siger han.

På stedet har de fået at vide, at der kan komme op mod 90 mennesker, hvis alle fra området kommer. Derfor er der også gjort forberedelser.

- Flere er taget ud til familiemedlemmer, har vi fået at vide, men ellers vil beredskabsstyrelsen komme med varm mad til aften, siger Jørn Juul.

- Vi har serveret kaffe her til eftermiddag, men vi lægger primært bare hus til. Vi skal nok få løst problemet, tilføjer han.

Forum Horsens' direktør, Jørn Juul, giver en status på de evakuerede borgere. Video: Anders Brohus.