Frygter ny bølge efter massesmitte på natklub

Myndighederne har opsporet de sydkoreanske partygæster gennem deres mobiltelefoner og kreditkort

Festdistriktet Itaewon i Seoul er lukket ned, efter at coronasmitte er blevet sporet tilbage til en natklub i området.
Foto: Jung Yeon-je/Ritzau Scanpix
Festdistriktet Itaewon i Seoul er lukket ned, efter at coronasmitte er blevet sporet tilbage til en natklub i området. Foto: Jung Yeon-je/Ritzau Scanpix

I Sydkorea frygter myndigheder nu, at en ny coronabølge vil vælte ind over landet.

Det sker, efter at 101 tilfælde af smittede tirsdag er registreret. De relaterer sig alle til samme natklub i hovedstaden Seoul.

Nærmere bestemt til en natklub millionbyens festdistrikt Itaewon, hvor intet mindre end 10.905 personer ifølge signalet fra deres mobiltelefoner skulle have opholdt sig i henover weekenden.  

Artiklen fortsætter under billedet ...

En kvinde går forbi natklubben, som nu er lukket ned, efter at flere sydkoreanere er blevet smittet der. Foto: Jung Yeon-je/AFP/Ritzau Scanpix
En kvinde går forbi natklubben, som nu er lukket ned, efter at flere sydkoreanere er blevet smittet der. Foto: Jung Yeon-je/AFP/Ritzau Scanpix

Overvåger kreditkort
Ifølge Seouls borgmester, Park Won-soon, har myndighederne handlet hurtigt for at undgå yderligere smittespredning.

Derfor har alle, som mobiltelefoner og kreditkort afslører har befundet sig i Itaewon, fået en meddelelse fra myndighederne om at lade sig teste for coronavirus og gå i selvisolation omgående.

Det skriver CNN.

Ifølge borgmester Park Won-soon er der nemlig tegn på, at spredningen af coronavirussen allerede er ved at løbe løbsk i Seoul igen.

- Mere end 36 procent af de nye tilfælde er asymptomatiske, og spredningshastigheden er meget høj, siger han ifølge det amerikanske medie.

Samtidig advarer Won-soon om, at flere kan være blevet smittet med virussen for anden gang.

7272 personer, som har befundet sig i Itaewon, er allerede blevet testet. Nu venter myndighederne på svar for at se, om coronakrisen har forværret sig i Sydkorea.

Landet har ellers flere gange været fremhævet af både eksperter og WHO som et foregangsland, fordi man hurtigt fik bremset spredningen af virussen gennem massetests af befolkningen og en omfattende karantæne-politik.

Sydkorea er blandt de lande, som har genåbnet store dele af samfundet igen. Derfor advarede WHO også mandag om, at man formentlig ville se en stigning i antallet af smittet i lande som Sydkoea, der har åbnet op.

Knapt 11.000 sydkoreanere har været smittet med coronavirus. Af dem er 258 døde, viser tal fra Johns Hopkins University.