Frygter nye mæslinge-udbrud

Læger i Danmark får nu brev om mæslinge-risiko

Mæslinger er en yderst smitsom virus - få mere at vide her. Video/redigering: AP/Signe Skov

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Flere danskere vender hjem fra vinterferie med mæslinger. Det frygter Statens Serumsinstitut og Styrelsen for Patientsikkerhed, der lige nu sender breve ud til landets læger.

Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse efter et udbrud af mæslinger i det populære franske skiområde Val Thorens.

Indtil videre er to danskere blevet smittet.

Se også: Facebook overvejer at fjerne indhold, der skræmmer forældre mod vacciner

'Er man blevet syg med mæslinger, minder de første symptomer som regel om en forkølelse eller influenza. Fordi de fleste danskere enten har haft mæslinger eller er vaccinerede, er det ikke så tit, man ser mæslinger herhjemme, og som læge vil man derfor som regel ikke mistænke mæslinger som det første,' siger Bente Møller, overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, i meddelelsen.

Mæslinger er en af de mest smitsomme børnesygdomme overhovedet. Arkivfoto: Colourbox Samfund Kvinde med mæslinger var gæst på museum

Efter man er blevet smittet, kan man blive vaccineret op til 72 timer efter. Og der kan gives antistoffer i op til seks døgn efter smittetidspunktet, lyder det fra myndigheden.

'De fleste danskere har haft mæslinger eller er vaccineret mod sygdommen og er derfor immune. Små børn, der endnu ikke har fået vaccinen, er i særlig risiko for mæslingesmitte. Blandt danskere født mellem 1975 og 1986 er der en højere andel, der ikke vaccineret mod mæslinger og heller ikke har haft sygdommen. Mæslingevaccine er gratis for alle og kan fås hos egen læge,' skrives det i pressemeddelelsen.

126 kommentarer
Vis kommentarer