Frygter skybrud

Voldsom regn ruller torsdag aften ind over den vestlige del af Sjælland. Ifølge DMI kan bygerne give skybrud enkelte steder

Hvordan bliver vejret resten af august? DMI giver svaret.

Regn, regn og atter regn.

Det gode, solrige sommervejr har lange udsigter og torsdag aften advarer DMI om, Vestsjælland i disse timer kan blive ramt af nye skybrud.

Ifølge vagthavende meteorolog ved DMI Dan Nilsval er et voldsomt regnvejr i disse timer på vej ind over Sjælland det kan give store mængder nedbør.

- Det ser ud til, at der lokalt kan komme mere end 15 mm på 30 minutter, der definitionen på et skybrud, lyder det.

- Vejrsystemet bevæger sig mod nordøst så i løbet af aftenen vil den nordlige del af Sjælland og København formentlig bliver ramt af resterne, siger Dan Nilsval.

 

Kigger han lidt længere frem i prognoserne er der ikke meget bedring at spore.

Fredag begynder med ustadigt vejr fra morgenstunden, men i løbet af aftenen vil det klare op og det meste af landet vil kunne nyde godt af solen. Temperaturerne vil ligge på mellem 18 og 19 grader i dagtimerne.

I løbet af weekenden vil skiftevis regn og sol dominere.

- Det er meget omskifteligt og der er ikke meget bedring, hvis jeg kigger frem i prognoserne, siger Dan Nilsval.

Det betyder dog ikke, at vi skal forvente at vi i år har haft den sidste sommerdag, forsikrer han.

- Man skal huske, at vi kun er i midten af august. Så selvom vejret ser ud til at være rigtigt kedeligt nu, så er sommeren bestemt ikke forbi endnu. Det er ikke uvant, der kommer rigtigt godt sommerdage i slutningen af august og i september, beroliger han.