Annonce:
Annonce:

Frygter spredning af smitsom sygdom: Hospital slår mæslinge-alarm

Patienter hos lægevagten eller skadestuen på Svendborg Sygehus kan være smittet med mæslinger

Odense Universitetshospital advarer om potentielt mæslingeudbrud. Foto: Shutterstock
Odense Universitetshospital advarer om potentielt mæslingeudbrud. Foto: Shutterstock
Annonce:
Følg Samfund

Odense Universitetshospital beder patienter, der har ventet hos lægevagten eller skadestuen på Svendborg Sygehus 19. og 22. september, om at kontakte egen læge snarest muligt.

Det skriver OUH i en pressemedelelse.

Årsagen er, at 15-årig patient med mæslinger har ventet i det fælles venteværelse for skadestuen og lægevagten på Svendborg Sygehus. Der er tale om tidspunktet 19. september fra klokken 18.00 til 18.13 og 22. september 18.43 til 19.11.

Hvis man ikke har haft mæslinger tidligere eller ikke er mæslingevaccineret, skal man telefonisk kontakte egen læge hurtigt muligt.

Det understreges af sundhedsmyndighederne, at man ikke tager til sin læge, hvis man mistænker at være blevet smittet, da mæslinger er en meget smitsom sygdom.

Annonce:

Symptomer lader vente på sig
Mæslinger er en akut virussygdom, der giver høj feber, hoste, forkølelse og øjenirritation, og 3-7 dage efter de første symptomer har vist sig, får man et storplettet udslet, der breder sig ned over kroppen.

Der går 8 - 11 dage fra smittedagen til de første symptomer viser sig, og patienter kan smitte fra de første symptomer viser sig indtil 5 dage efter fremkomst af udslæt, og sygdommen er mest smitsomme lige før udslættet viser sig.

Sygdommen er normalt overstået efter en uges tid, men man er ofte træt og uoplagt i længere tid bagefter. Komplikationer i form af andre infektioner, f.eks. lungebetændelse, kan støde til. En alvorlig, men sjælden komplikation er hjernebetændelse.

De fleste voksne født før 1975 vil have haft mæslinger og vil dermed være beskyttet mod sygdommen. Derudover blev der fra 1987 iværksat et generelt Vaccinationsprogram mod mæslinger. Det er dog ikke alle, der er vaccinerede og sammen med yngre voksne, tilhører de den mest udsatte gruppe for at få sygdommen.

Annonce:

Borgere, der har været i skadestuen eller lægevagten på det pågældende tidspunkt vil i morgen modtage et brev direkte i deres e-boks.

Tidligere tilfælde
Advarslen fra OUH kommer efter, at Statens Serum Institut 21. september opfordrede læger til at være ekstra opmærksomme på patienter med symptomer på mæslinger. Det skete efter, en mand fra Randers blev smittet med virussen under en flyrejse fra København til Berlin i starten af september.

Mæslinger har været elimineret i Danmark siden 2017, men importerede tilfælde og begrænset videresmitte kan fortsat forekomme, oplyser Statens Serum Institut.

Nyt tilfælde af mæslinger i København

Mæslinger hærger populære ferielande: Så farlige er de

Smitsom sygdom breder sig i Europa: Fem tilfælde i Danmark

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... KARNEVAL I AALBORG

Annonce:
Annonce: