Fulde piloter anholdt: Skulle flyve 141 passagerer over Atlanten

To piloter fra United Airlines er blevet anholdt under mistanke for fuldskab, inden de skulle flyve et passagerfly til Newark, New Jersey i USA

To piloter fra United Airlines er blevet anholdt under anklage for at være fulde, inden de skulle flyve 141 passagerer til New Jersey. Foto: AP
To piloter fra United Airlines er blevet anholdt under anklage for at være fulde, inden de skulle flyve 141 passagerer til New Jersey. Foto: AP
Følg Samfund

To piloter er blevet anholdt i Glasgow Lufthavn og anklages for at have været fulde forud for at skulle flyve 141 passagerer tværs over Atlanten fra Skotland til Newark, New Jersey i USA.

Det skriver ABC.

Flyet skulle have været i luften i går, lørdag, men blev hele ti timer forsinket på grund af anholdelsen. To andre piloter skulle først frem til den skotske lufthavn, før flyet kunne gå på vingerne.

De to piloter på henholdsvis 35 og 45 år er ansat i det amerikanske flyselskab United Airlines, der bekræfter hændelsen.

Dumpet af kunderne: SAS skraber bunden på ny rangliste

Piloterne er indtil videre suspenderet fra deres job.

- Vi samarbejder med myndighederne og vil samtidig udføre vores egen undersøgelse. Vores kunders og besætningers sikkerhed er vores højeste prioritet, lyder det fra en talsmand for United Airlines.

Politiet oplyser, at de to piloter skal i grundlovsforhør mandag morgen. De er anklaget for at have overtrådt de britisk transportsikkerhedsregler.

Anholdelserne kommer kun en måned efter, at to andre piloter blev anholdt i samme lufthavn ligeledes for at være fulde, inden de skulle flyve et fly fra Air Transat over Atlanten. Dengang var destinationen Toronto i Canada.

To piloter anholdt: Var for fulde til at flyve

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+