Fund af jordbakterier: Drik ikke vandet

Bor man i det berørte område, skal man koge vandet, inden man drikker det

Grænseværdierne i drikkevandet er overskredet. Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix
Grænseværdierne i drikkevandet er overskredet. Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix

Hvis du bor i området syd for Kolding Å og Kolding Fjord skal du lige tænke dig om, inden du tænder for hanen for at tage et glas vand.

En test af drikkevandet afslører, at et vand fra et vandværks grænseværdier er overskredet. Derfor har TREFOR sendt en koge-anbefaling ud med øjeblikkelig virkning.

Det skriver TV Syd.

Det er 4782 såkaldte installationsadresser, der får vand fra vandværket, hvor der er fundet bakterier, der ikke bør være i vandet. Det er altså tusinde enkeltpersoner, der er påvirket.

- I vandet er der en værdi af coliforme bakterier, der kan være jordbakterier eller lignende, fortæller Lars Skjerning, vandforsyningschef ved TREFOR, til Ekstra Bladet.

Lars Skjerning oplyser, at man sender anbefalingen ud for at være på den sikre side, og at TREFOR er ved at tage nye prøver for at sikre sig, at fundet af coliforme bakterier ikke er en analysefejl.

Hvorfor, der kan være havnet uønskede bakterier i vandet, vides ikke endnu.

- Vi kan ikke afvise, at der er kommet en revne i en beholder eller lignende efter de kraftige regnskyld, der har været på det seneste, men vi ved ikke endnu, siger vandforsyningschefen.