Fyld tasken med penge, før du rejser til Grækenland

Tag rigeligt med penge med, og bed chefen om ekstra feriedage, før du tager af sted

(Arkivfoto: Johnny Frederiksen)
(Arkivfoto: Johnny Frederiksen)

Skal du til Grækenland? Så fyld tasken med penge inden du tager af sted.

Det er cheføkonom i Danske Bank - Steen Bocians bedste råd til danskere, der skal på ferie til det kriseramte land i Sydeuropa.

- Man har så vidt muligt forsøgt at holde turistindustrien udenfor det her - blandt har turister fortsat kunnet hæve penge i bankautomaterne i de græske banker. Alligevel er situationen blevet mere sårbar nu, hvor Grækenland har stemt nej, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, til Ekstra Bladet.

Det er dermed uvist, om banksystemet fortsat kan fungere for turister.

Udover at huske nok kontanter til at betale for souvlakien, er det ikke en dårlig idé at sikre sig et par ekstra feriedage, før du pakker kufferten.

- Man kan godt risikere noget ustabilitet som for eksempel strejker, og det kan jo påvirke flyturen hjem.

At der ligefrem kan opstå revolte i landet, som af mange betragtes som selveste den vestlige civilisations vugge, ligger ifølge Steen Bocian ikke ligefor:

- Grækerne er måske nok fattige, men det har de været i flere år, og vi skal passe på med ikke at overdramatisere det her. De er glade for de turister, de får, og jeg kan slet ikke forestille mig, at danske turister har grund til at føle sig utrygge i Grækenland uanset, hvad der kommer til at ske med græsk økonomi.

1 af 2 (Arkivfoto: Johnny Frederiksen)
2 af 2 (Arkivfoto: Johnny Frederiksen)
33 kommentarer
Vis kommentarer