Fynsk bager laver Danmarks bedste romkugler: Folk kommer fra hele landet for at smage

- Det er fantastisk, siger Carsten Bjørn Bak Matthiesen, der er indehaver af bageriet, der lige har vundet en pris for deres romkugle

Fyn er kendt for at huse nogle af landets bagere, der laver de suverænt bedste brunsvigere.

Men nu har et af dem vist sit værd, når det kommer til en anden kage. Nemlig romkugler. Af nogle danskere bedre kendt som trøfler.

Det er Nørre Aaby Bageri, der netop har vundet prisen for ’Danmarks bedste kugler’, skriver tv2/Fyn.

Chokolade eller kokos, dét er spørgsmålet
Konkurrencen blev afholdt onsdag i sidste uge på madmessen Foodexpo i Herning, hvor Bagere og Konditormestre i Danmark (BKD) skulle kåre landets bedste romkugle.

- Alle kunder har en holdning til, hvordan den perfekte romkugle er; skal den være fast eller blød, kraftig eller mild i smagen, og så er der hele spørgsmålet om den skal drysses i chokolade- eller kokoskrymmel eller måske dyppes i chokolade, lød det ifølge tv2/Nord fra BKD’s formand John Jøhnsson.

Kommer fra hele Danmark
Efter, at det lille fynske bageri vandt prisen for deres gode kugler, har det for alvor sat gang i produktionen, og folk kører tilsyneladende gerne tværs gennem landet for at få lov at sætte tænderne i én af landets bedste romkugler.

- Det er fantastisk. Vi har kunder, der ringer fra Helsingør, som vil komme og hente 20 romkugler. De kommer fra hele Danmark. Hobro, Herning, Vejle, Nordenfjords, Sorø, København og Helsingør, fortæller indehaveren, Carsten Bjørn Bak Matthiesen, til tv2, overfor hvem han også har delt opskriften på den prisvindende runde kage.

- Vi tænkte, om vi kunne skubbe nogle grænser og få romkuglen en klasse eller to op, siger indehaveren. Nørre Aaby Bageri har nu sat kuglen i produktion, selvom opskriften oprindeligt blev udtænkt specifikt til konkurrencen.