Fyret efter selfie med kollegaens sorte søn

Gerod Roth lagde en selfie på Facebook, hvor hans kollegas sorte søn stod i baggrunden. Det medførte racistiske kommentarer, som han selv kørte med på. Det fik konsekvenser

Et billede og et kommentarfelt som endte med at koste Gerod Roth jobbet. (Foto: Facebook)
Et billede og et kommentarfelt som endte med at koste Gerod Roth jobbet. (Foto: Facebook)

Man skal passe på med, hvilke billeder man lægger på Facebook.

Det har mange mennesker efterhånden lært, og nu har den amerikanske marketingmedarbejder Gerod Roth efter al sandsynlighed også lært det.

Han tog en selfie med sin kollegas sorte søn i baggrunden og lagde det på Facebook, hvilket resulterede i racistiske kommentarer fra hans venner - og fra ham selv.

'Jeg vidste ikke, at du var slaveejer,' lød en af kommentarerne til billedet på Facebook.

Se også: Afvist på bar: Var det racisme eller druk?

En anden skrev: 'Hjælp med at give dette stakkels barn mad i dag.'

Men det blev endnu værre, da Gerod Roth selv kom på banen i kommentarfeltet, hvor han skrev:

'Han var vildtlevende.'

Billedet medførte fyring

Den treårige dreng hedder Cayden Jace, og hans mor Sydney arbejdede sammen med Gerod Roth i Polaris Marketing Group - indtil de fyrede ham på grund af Facebook-kommentarerne. Det skriver The Mirror.

På firmaets Facebook-profil lød det således fra chefen Michael Da Graca Pinto:

'Denne morgen var jeg forfærdet over at finde ud af, at en af mine tidligere ansatte har skrevet flere racistisk ladede kommentarer på sin personlige Facebook-side. Det knuser mit hjerte, at Sydney og hendes dejlige søn Cayden blev udsat for en så hadefuld, ignorant og grusom opførsel. Cayden besøger mit kontor næsten hver eneste eftermiddag efter dagpleje, han sidder ved mit spisebord, og jeg anser ham for at være en del af PMG-familien. De grusomme løgne, bagvaskelsen og racismen, som ham og hans mor har været tvunget til at udholde er fuldstændig utålelige. Jeg og hele PMG-familien kan på ingen måde tolerere denne form for opførsel og vil aldrig med vores vilje associeres med nogen, som gør.'

Komikeren Louise Andersson Bodin blev både fyret, bandlyst og tilsvinet på de sociale medier, fordi hun i et satirisk indslag på You Tube brugte ordet 'neger'. (Foto: Facebook) TV - 21. jul. 2015 - kl. 20:09 Komiker fyret af svensk tv for at bruge ordet neger

Til sidst i beskeden skriver Michael Da Graca Pinto, at firmaet har opsagt Gerod Roth, og ifølge Atlanta BlackStar har en af hans venner også mistet sit job på grund af kommentarfeltet.

'Skytset er rettet mod mig'

Om sin uheldige Facebook-opdatering siger Gerod Roth til Fox:

- Jeg er bare rigtig ked af det, ikke bare på grund af mig selv, men også på grund af den karakter, der blev baseret på de kommentarer, som mine venner skrev. Cayden er blevet offer, men skytset er rettet mod mig.

Se også: Dansk fremmedhad chokerer på Facebook

Gerod Roth har nu lukket sin Facebook-profil.

Efter det kontroversielle Facebook-opslag blev kendt af verdens sociale medie-brugere, begyndte hashtagget #HisNameIsCayden at blive populært, og Cayden Jaces mor, Sydney, takkede for støtten.

77 kommentarer
Vis kommentarer