Annonce:
Annonce:

Fyret Red Barnet-chef: Medarbejdere har slået sig på mig

I de seneste tre år har der hersket et presset arbejdsmiljø for de ansatte i Red Barnet, og det mener organisationens formand, skyldes den nu fyrede generalsekretær

Her ses Jonas Keiding Lindholm sammen med kronprinsesse Mary og Mary Fondens direktør, Helle Østergaard. Foto: Ritzau Scanpix/Benjamin Nørskov
Her ses Jonas Keiding Lindholm sammen med kronprinsesse Mary og Mary Fondens direktør, Helle Østergaard. Foto: Ritzau Scanpix/Benjamin Nørskov
Annonce:
Følg Samfund

Fredag har Red Barnet offentliggjort sin beslutning om at fyre generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.

Han har gennem de seneste tre år har stået i spidsen for organisationen i Danmark, men noget tyder på, at der i den årrække har været en usund ledelsesstil på gangene i hovedkontoret i København.

Jonas Keiding Lindholm ledelsesstil har angiveligt været så hård og kontant, at flere i ledelsen i løbet af 2018 har fået nok af den nu tidligere generalsekretær og sagt op.

Strider imod vores værdier
Den fyrede generalsekretær har været en del af Red Barnet i 14 år, men han må nu på jagt efter et nyt job.

Landsformanden for organisationen, Lars Svenning Andersen, fortæller til Ekstra Bladet, at man gennem de seneste par måneder er blevet klar over, at et skifte på topposten var nødvendigt.

Annonce:

- Vi konstaterer nogle uenigheder omkring ledelsesstilen i forbindelse med vores strategiarbejde. Samtidig konstaterer vi, at der inden for de sidste måneder går fem af vores ledende medarbejdere, mens vi også har oplevet skriftlige sygemeldinger. Derfor var jeg nødt til at tage en snak med ledelsen og de mennesker, som har forladt os for at få et billede af, hvad der er sket.

Formanden forklarer, at en intern undersøgelse af Jonas Keiding Lindholms ledelsesstil har resulteret i fredagens fyring.

-  Det viser sig, at det har en hel del at gøre med, at Jonas har en meget direkte, nogen vil sige hård personlig ledelsesstil. Og det matcher ikke med vores værdier, som handler om samarbejde, åbenhed og respekt for andres synspunkter, uddyber han.

Har presset folk
Lars Svenning Andersen understreger, at den tidligere generalsekretær i sin treårige periode som chef langt hen ad vejen har gjort et godt stykke arbejde.

Men Jonas Keiding Lindholm har været for 'overambitiøs', som Red Barnets landsformand udtrykker det.

Annonce:

- Jonas har gjort meget godt for os i løbet af årene, men problemet er, at han er meget ambitiøs. Det er man normalt meget glad for, men hvis det omsættes til, at ledelsesstilen bliver uacceptabel, og man presser folk på en måde, som ikke er acceptabel ved at stille urimelige krav, er det pludseligt ikke i orden.

Samtidig fastslår Lars Svenning Andersen, at der på ingen måde ligger en upassende opførsel af seksuel karakter bag fyringen.

Red Barnets finansdirektør, Thomas Reidar Andersen, er udpeget som midlertidig generalsekretær, til der er fundet en permanent afløser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Red Barnet i Danmark har et årligt budget på cirka 500 millioner kroner. Foto: ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Red Barnet i Danmark har et årligt budget på cirka 500 millioner kroner. Foto: ritzau Scanpix/Finn Frandsen

KONFRONTATION: Fyret generalsekretær tager ansvar

Red barnet havde sidste år 163 ansatte i Danmark, men det har altså ikke været alle, der har været lige glade for den øverste chef.

Jonas Keiding Lindholm indrømmer over for Ekstra Bladet, at hans ledelsesstil har haft en indflydelse på, at flere ansatte under ham har sagt op.

- Det skyldes flere ting. Vi har været gennem en meget stor omstilling i organisationen de seneste tre år. Den har jeg blandt andet været med til at stå for sammen med ledelsen, og jeg er stolt over de resultater, vi har skabt. men det er klart, at jeg må erkende, at vejen derhen ikke har været god nok, når nogle medarbejdere slår sig på mig og slår sig på udviklingen i organisationen.

- Medarbejderne har ifølge Lars Svenning Andersen ikke følt, at der var et sundt arbejdsmiljø i Red Barnet. Er du enig i det?

- Det har jeg også konstateret, og der er ikke noget, som jeg er mere ked af. Det har aldrig været mit mål, at medarbejdere, som giver deres tilværelse for at hjælpe børn i nød, ikke skal trives på arbejdspladsen. 

- Lars Svenning Andersen fortæller, at du har været meget hård i din ledelsesstil. Kan du genkende det billede af dig selv?

- Der er ikke nogen tvivl om, at det har været tre hårde år med en meget ambitiøs strategi i forhold til det udgangspunkt, vi havde. Resultatet er, at vi er nået ud til langt flere børn og frivillige engagerede i organisationen. Så er spørgsmålet, om det er blevet gjort i et ordentligt tempo, og om man kan forvente så meget af medarbejderne, siger han og fortsætter:

- Jeg er jo nede i det dybeste kammer af min sjæl, efter det her er sket, for at reflektere over, hvad min andel i det her er. Og det er klart, at det er mig, der er ansvarlig for tempoet og for formen. Det har været et højt tempo med store forventninger til medarbejderne. Medarbejderne har løbet hurtigere, og det slår nogle sig på. Det forstår jeg godt, og jeg anerkender, at der har været en meget direkte tone. 

- Mener du at skylden også ligger hos andre i ledelsen, eller er det noget, som du skulle have gjort anderledes?

- Nej, det mener jeg ikke, at den gør. Jeg har haft ansvaret for at levere på vores strategi. jeg havde også ansvaret for at gå tilbage til bestyrelsen, hvis jeg ikke følte, at der var ressourcer nok til at levere på den strategi, og det har jeg ikke gjort. Det vil sige, at jeg har ønsket at bevæge organisationen et andet sted hen i et højt tempo, men jeg har ikke været opmærksom nok på, at ressourcerne skulle følge med.

- Derfor har jeg presset medarbejderne ud over, hvad man sikkert kan forvente, og det har jeg opdaget for sent, erkender Jonas Keiding Lindholm.

Red Barnet fyrer generalsekretær i Danmark

Lars blev stiktosset på Red Barnet: 10 kr lyder måske ikke af så meget

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: