Fyret Vestas-chef sætter sig på grøn pengetank

Ditlev Engel bliver formand for regeringens fem milliarder kroner store fond til grøn omstilling.

Følg Samfund

Det bliver den fyrede Vestas-topchef Ditlev Engel, der skal stå i spidsen for regeringens nye fond til grøn omstilling, Danmarks Grønne Investeringsfond.

Fonden blev aftalt sidste år af et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten, og den skal yde lån på rimelige vilkår til investeringer inden for for eksempel energibesparelser, vedvarende energianlæg og større ressourceeffektivitet.

Fondens samlede udlån kan udgøre op til fem milliarder kroner.

- Jeg ser frem til arbejdet som formand for Danmarks Grønne Investeringsfond. Det er mit mål, at fonden bliver en væsentlig spiller til fremme af den grønne omstilling, siger han i en kort skriftlig kommentar.

Det er den anden store formandspost inden for grøn omstilling, Ditlev Engel besætter siden sin fyring fra vindmøllegiganten Vestas i efteråret 2013.

I maj sidste år kom det frem, at han skal være formand for en ny tænketank, Big Future 2025, der skal give danske virksomheder redskaber til at omstille virksomheden til en mere energieffektiv drift med større fokus på bæredygtighed.

Ditlev Engel blev i efteråret 2013 fyret fra jobbet som administrerende direktør i vindmøllegiganten Vestas efter otte år i stillingen, der er en af dansk erhvervslivs helt tunge poster.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter