Gade i København får nyt navn

Det Kongelige Teater står bag navneændring på gade i Indre By i København

Følg Samfund

Heibergsgade tæt ved Nyhavn i København, hvor blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen har adresse, bliver halveret.

Fremover får knap halvdelen af gaden nemlig et nyt navn.

Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

Ifølge Det Kongelige Teater skifter gaden nemlig navn til Harald Landers Gade. Københavns Kommune oplyser dog til Ekstra Bladet, at der kun er tale om cirka halvdelen af gaden. Den del af Heibergsgade, hvor Lars Løkke bor, beholder således sit navn.

Kommunen ændrer tirsdag 27. marts navnet på den del af gaden, der ligger nærmest Det Kongelige Teater, så den efterfølgende er opkaldt efter den tidligere solodanser, koreograf og balletmester.

- Harald Lander er en af det 20. århundredes største koreografer, og hans værk Etudes bliver stadigvæk danset i alle store, internationale kompagnie.

- Harald Landers Gade kommer til at føre direkte op til Gamle Scene, hvor Lander selv var balletmester i 20 år. På den måde fejrer Den Kongelige Ballet den store balletmester og skyder balletfestivalen i gang, hvor netop Landers Etudes bliver den store finale den 9. juni, siger balletmester Nikolaj Hübbe.

Ifølge Det Kongelige Teater er der ingen private beboere, der bliver påvirket af navneændringen, idet der ikke er nogen private adresser på den del, der får nyt navn.

Den del af Heibergsgade som altså fra tirsdag hedder Harald Landers Gade strækker sig omkring 100 meter mellem Peder Skrams Gade og Tordenskjoldsgade.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+