Gæster lavede hul i hegn: 14 aber på fri fod i zoo

Københavns Zoo har nu politianmeldt sagen som hærværk

Aben her var ikke en af dem, der slap fri fra indhegningen søndag, men den er også en dødningehovedabe, som dem, der løb rundt i går (Foto: Picture-Alliance)
Aben her var ikke en af dem, der slap fri fra indhegningen søndag, men den er også en dødningehovedabe, som dem, der løb rundt i går (Foto: Picture-Alliance)

Har du billeder eller video fra abernes tur uden for buret? Send dem i en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

14 små dødningehovedaber var på lidt af en springtur rundt i København Zoo søndag aften, efter at gæster formentlig har lavet et hul i hegnet ind til det ellers aflukkede område, hvor aberne opholder sig.

Det fortæller Jakob Munkholm Hoeck, der er presseansvarlig hos København Zoo

- Hullet er formentlig lavet i åbningstiden. Nu har vi anmeldt sagen som hærværk til politiet, og så vil vi kigge på overvågning fra området, siger Jakob Munkholm Hoeck til Ekstra Bladet.

Sov i egen seng
Først vidste Zoo ikke, hvordan aberne var kommet ud, og de indfangede derfor tre af dyrene og satte dem tilbage i indhegningen.

- Senere fandt vi så ud af, at der var 14 aber, som løb rundt omkring, fordi de var sluppet ud af det her hul, siger Jakob Munkholm Hoeck.

Dødningehovedaber er flokdyr, og derfor rendte de ikke forvirrede rundt en og en.

- Efter en time eller halvanden var de da også alle sammen tilbage i indhegningen. For os handlede det bare om at lokke en tilbage, og så skulle de andre nok følge med, siger den presseansvarlige.

Selv om dyrepasserne lokkede med frugt for at få aberne hjem, så har de egentlig normalt ikke den store frihedstrang.

- Så når festen er slut, og de har snust lidt rundt, så vil de gerne hjem igen, siger Jakob Munkholm Hoeck.

Ingen fare for løse tigre
Selvom dødningehovedaber godt kan finde på at napse lidt i fingrene, hvis man kommer for tæt på, så er de ikke lige så farlige som mange andre af zoologisk haves dyr.

- Er det sådan, at man nu skal frygte, at nogen laver huller i hegnet hos nogle af de store dyr?

- Vi talte godt om det i morges, men der er en helt anden sikkerhed omkring dyrene, der er farlige. Så sagen her alarmerer os ikke, siger Jakob Munkholm Hoeck.

Området, hvor hullet blev lavet, er midlertidigt spærret af.

29 kommentarer
Vis kommentarer