Gammel øl på nye flasker: Carlsberg med ny træ-løsning

I 2018 kan Carlsbergs øl nydes på en helt ny måde. Nemlig i en flaske lavet af træfibre

Carlsbergs nye træflaske kan nedbryde sig selv på tre til fem år. Foto: Carlsberg
Carlsbergs nye træflaske kan nedbryde sig selv på tre til fem år. Foto: Carlsberg

Farve, konsistens og brusende bobler efterlades til fantasien, når Carlsberg i 2018 introducerer seneste skud på flaske-stammen.

Blandt dåser, glasflasker og enkelte plastikbeholdere kan du om lidt over et år nemlig finde flasker lavet af træfibre på hylderne i supermarkederne.

Og selvom træ måske ikke er det mest oplagte materiale til væskebeholdere, har Carlsbergs et helt tydeligt formål med det naturlige produkt.

- Vi har valgt træ, fordi træ er et naturligt produkt og nedbrydeligt i naturen. Og så der er rigeligt adgang til fibre fra bæredygtigt skovbrug, hvilket er en forudsætning for, at vi også i fremtiden kan lave træfiberflasken. Vi genplanter også de træer, vi bruger til træfiberflasken, i samme tempo som de fældes, forklarer Kasper Elbjørn, pressechef hos Carlsberg.

Flaskens udformning er i øjeblikket under hastig udvikling. Ikke desto mindre er det fortsat usikkert, hvilken bryg der skal fyldes i træbeholderne.

Om du kan se frem til en kold Pilsner eller en Carlsberg Classic på træ, må du derfor vente med at finde ud af.

Se også: Kom med ned i de hemmelige øl-tunneller under Carlsberg

Ikke for alle
Det er ikke første gang, Carlsberg forsøger sig med gammel øl på nye flasker. I 1999 kunne skuespilleren Zlatko Buric præsentere plastikflasken på danskernes tv med ordene 'ingen klinke-klanke'.

Trods et slogan, der satte sig fast på nethinden, blev plastik-forsøget dog aldrig et egentligt hit på det danske marked. Og det er Carlsberg udmærket klar over ved lanceringen af det mere bæredygtige forsøg.

- Den er muligvis ikke for alle. Derfor er træfiberflasken også et fjerde alternativ, så man stadig kan vælge de andre typer flasker, hvis det passer en bedre, forklarer Kasper Elbjørn og fortsætter:

- Vi tror, træfiberflaskerne henvender sig til folk, der er bevidste om, hvad de drikker og hvordan de behandler naturen. Og det er måske især den yngre generation. Men det er vi først i gang med at finde ud af nu, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

Danskerne bliver måske ikke de første, der kan smage øl på træflasker. Det er nemlig endnu uvist, hvor i verden flasken først vil blive introduceret. Foto: Carlsberg
Danskerne bliver måske ikke de første, der kan smage øl på træflasker. Det er nemlig endnu uvist, hvor i verden flasken først vil blive introduceret. Foto: Carlsberg

Se også: Drømmejob? Carlsberg vil give dig 100.000 for at drikke øl

Ingen ubehageligheder
Hvem kender ikke følelsen af at skulle slikke det sidste is af den halvvåde og ru træpind? Ikke nødvendigvis en følelse, der danner mundvand og lyst til at stille den lille sult med en is på pind.

Men sådan kommer det ikke til at føles, når man en kold sommerdag knapper en træfiberflaske op, forsikrer Carlsberg.

- Vi er netop ved at udvikle den, så det bliver præcis ligesom at drikke af en dåse eller plastikflaske. Hvordan det vil blive gjort er dog fortsat under udvikling, forklarer pressechefen.

På fuldstændig lige linje med alle andre danske flasker vil den nye træflaske desuden blive en del af det danske returpantsystem. Også selvom beholderen er nedbrydelig.

- Men det er ikke meningen, at man skal kaste den rundt omkring. Meningen er, at man skal få sin pant, ligesom man gør med flasker og dåser i dag, forklarer Kasper Elbjørn.

Om det lige bliver Danmark, der først kan finde træflaskerne på hylderne, er fortsat usikkert. Ikke desto mindre regner Carlsberg med, at øl på træflasker kommer til at koste det samme som de nuværende udgaver.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen