Annonce:
Annonce:

Gammel vin på nye flasker: 'Løvens hule'-virksomhed i nye bommerter

Mr. Beef, der har to 'løver' i ejerkredsen har endnu gang haft besøg af Fødevarestyrelsen. Og endnu hiver de bødeblokken frem

I 2020 vandt iværksætterne bag Mr. Beef løvernes gunst, da de præsenterede deres koncept. Foto: Per Arnesen/DR
I 2020 vandt iværksætterne bag Mr. Beef løvernes gunst, da de præsenterede deres koncept. Foto: Per Arnesen/DR
Annonce:
Følg Samfund

Og derfor så er jeg ude ...

Den holdning kunne man fristes til at have, hvis man tager Fødevarestyrelsens seneste besøg hos Mr. Beef for gode varer.

Kontrollen af virksomheden har nemlig kastet en sand bøderegn af sig. Mr. Beef har i denne omgang fået en bøde på 30.000 kr., efter styrelsen har kontrolleret mærkning af allergener, der ikke levede op til lovgivningen.

I samme omgang blev der igen langet en bøde på 15.000 kr. ud for vildledende markedsføring.

'Løvens hule'-virksomhed i bøderegn: Vildleder kunderne

Direkte fra Danish Crown
'Et luksusprodukt med dansk dyrevelfærd når det er bedst', fremgik det af virksomhedens salg af svinekød.

Imidlertid tegner kontrolrapporten en anden virkelighed. Fødevarestyrelsens kan nemlig konstatere, at produkterne under brandet 'Dansk Svinekød' er fra konventionel gris fra Danish Crown.

Annonce:

'Dermed er der ikke tale om produkter med særlig høj dyrevelfærd, kort transporttid til slagteriet eller et luksusprodukt i forhold til tilsvarende dansk svinekød på markedet'.

'Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at virksomheden med denne anprisning giver forbrugerne en opfattelse af, at produkterne er bedre end tilsvarende produkter på markedet, hvilket vurderes at være vildledende markedsføring', skriver Fødevarestyrelsen.

Ingen 'luksus'
Selvom Mr. Beef kalder deres færdigretter for 'luksus', er der ifølge Fødevarestyrelsen ingen luksus at spore.

Det konstaterer styrelsen, da der er anvendt færdigfremstillede krydderiblandinger og saucer i alle fire færdigretter anmærket med 'luksus'.

For virksomhedens 'Luksus Boller i Karry', er der tilmed fremvist en faktura, hvor det påvises, at bollerne i 'luksusudgaven' også er færdigfremstillede.

'Ud fra foreviste opskrifter kan det ikke konstateres, at virksomheden kan dokumentere, at produkterne adskiller sig fra tilsvarende produkter på markedet', skriver styrelsen.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Annonce:

København Zoo og adfærdspsykolog Annemette Staal har vurderet, at fire ud af fem løver fra det populære DR-program 'Løvens hule' ikke har adfærd som en rigtig løve. Ekstra Bladet tog onsdag i Zoologisk Have for at tale med de dyr, som de kendte investorer bliver sammenlignet med

De minder bestemt ikke om løver, mener eksperter.
 

Afviser anklager
Ekstra Bladet har rakt ud til Ole Østberg Sørensen, der ejer størstedelen af forretningen.

Han henviser til virksomhedens Facebook-side, hvor han har lagt et længere skriv op omkring de seneste kontrolrapporter. Han fortæller, at 'det har påvirket os dybt', men skriver samtidig, at han finder anklagerne 'helt meningsløse', og 'at der under ingen omstændigheder er hold i disse anklager'.

Han har dog i forbindelse med Fødevarestyrelsens besøg givet følgende udsagn til styrelsen:

'I forhold til teksterne på dansk svinekød må jeg blot konstatere, at vi simpelthen ikke har været dygtige og opmærksomme nok. Der har desværre været nogle tekster tilbage på sitet, som er udarbejdet af en tidligere medarbejder'.

Annonce:

'Jeg kan konstatere, at de nævnte tekster ligger tæt op af teksterne, som fremgår på leverandørens egen hjemmeside, men jeg kan sagtens se problematikken, og det er nu tilrettet', oplyser han.

Kendisstøv og millioner
Udover Ole Østberg Sørensen ejer de to DR-løver, Jacob Risgaard og Jan Lehrmann, hver mellem 10-15 procent af virksomheden ifølge CVR-registeret.

De er dog begge trådt ud af bestyrelsen samme dag som den seneste kontrolrapport blev afleveret af Fødevarestyrelsen, men har beholdt deres ejerskab.

Imidlertid kan man godt forstå, hvis 'løverne' stadig vil have en luns af virksomheden.

Mr. Beef har nemlig i 2020 fremvist et overskud på 2,35 mio. kr., mens de i 2021 kunne afslutte året med sorte tal og et overskud på 1,56 mio. kr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: