Gangbang-politiker i skjul: Føler sig hængt ud

Per Zeidler har vist første tegn på liv, efter han er blevet sigtet i en sag om rufferi. Han føler sig hængt ud, fortæller hans forsvarer

9. november blev Zeidler afsat som formand for Familie- og Institutionsudvalget (Video: Claus Bonnerup)

- Det har været en hård proces, og han føler sig uberettiget hængt ud i medierne.

Sådan fortæller Per Zeidlers forsvarsadvokat, Henrik Garlik Jensen om klientens tilstand, efter han faldt fra magtens tinde i Syddjurs kommune.

Kommunalvalget i november skulle ellers have været den helt store festdag for Per Zeidler.

Med teksten ' Per Zeidler, Syddjurs største politiker' på bilen gik en selvsikker Per Zeidler til valg for det parti, han selv havde stablet på benene. Men afsløringer om gangbang-fester, ubetalte regninger og rufferi rev tæppet væk under det tidligere byrådsmedlem.

Valgplakater med Per Zeidler ses stadig i lygtepælene i Syddjurs kommune, mens hans politiske karriere vurderes at hænge i en tynd tråd. Foto: Ernst van Norde Politik Her er gangbang-politikerens skjulte sex-netværk

Siden Zeidler blev afsløret til et gangbang-event foran forsamlingshuset i Ammitsbøll, er skeletterne væltet ud af skabet, og derfor har offentligheden hverken set eller hørt fra den sigtede eks-politiker i 29 dage.

Nu har Per Zeidler har hyret advokaten Henrik Garlik Jensen, der er partner i advokatfirmaet Strauss & Garlik, og han fortæller nu, at han skal køre sagen for den rufferisigtede Zeidler:

- Jeg kan bekræfte, at jeg er blevet kontaktet af Per Zeidler og blevet bedt om at være hans forsvarer, og det har jeg sagt ja til, siger han til Århus Stiftstidende.

Han forklarer videre, at hans klient, der i næsten en måned har været som sunket i jorden, har følt sig nødsaget til at holde sig ude af mediernes søgelys, fordi medieomtalen har været for massiv.

Det var ved dette forsamlingshus, at Per Zeidler første gang blev konfronteret med at drive gangbang-virksomhed. Foto Scanpix/Michael Svenningsen
Det var ved dette forsamlingshus, at Per Zeidler første gang blev konfronteret med at drive gangbang-virksomhed. Foto Scanpix/Michael Svenningsen

Hård tur i mediemøllen
Sagen om Per Zeidler begyndte i oktober, da Århus Stiftstidende kunne berette, at lokalpolitikeren skyldte penge til flere utilfredse borgere i kommunen - heriblandt en mekaniker i Rønde og et lokalt firma, der havde lavet havearbejde for Zeidler.

Men det var dog først, da Per Zeidler udeblev fra et byrådsmøde for at tage til et gangbang-event, at lokummet for alvor begyndte at brænde under ham. Ekstra Bladet kunne senere afsløre, at lokalpolitikeren selv havde arrangegeret sexorgiet, ligesom han gennem diverse aliasser havde sørget for at formidle kontakt til pigerne, der skulle deltage og udfylde et 'menukort' om, hvor langt de ville gå til festerne.

Valgplakater med Per Zeidler ses stadig i lygtepælene i Syddjurs kommune, mens hans politiske karriere vurderes at hænge i en tynd tråd. Foto: Ernst van Norde Vagthund Piger skulle udfylde menukort: Her er gangbang-politikers vilde krav

Henrik Garlik Jensen vil ikke afsløre, hvor Per Zeidler opholder sig, men han bekræfter, at de to er i kontakt og diskuterer, hvordan sagen skal håndteres:

- Jeg har en tæt dialog med min klient, men hvad vi drøfter indbyrdes, er omfattet af min tavshedspligt, understreger han.

Forsvarsadvokaten fortæller samtidig, at det samarbejdet kommer til at fortsætte lang tid endnu, fordi der ikke er udsigt til at sagen bliver afsluttet lige foreløbigt:

- Sagen efterforskes nu, og der kan gå måneder før der kommer en afklaring.

Ved Kommunalvalget 21. november fik Per Zeidler 15 stemmer, selv om han i ugerne op til valget havde trukket sit kandidatur. Det var dog ikke tidsnok til at blive fjernet fra valglisten, og derfor havde borgere i Suddjurs Kommune altså mulighed for at stemme på ham ved Kommunalvalget.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen