Annonce:
Annonce:

Gasledning lukkes midlertidigt: Tyskland frygter Putins plan

Fra 11. juli lukkes Nord Stream 1 midlertidigt, da den skal vedligeholdes. Tyskland frygter dog, at Putin vil se sit snit til at udnytte nedlukningen

Annonce:
Følg Samfund

Gasledningen Nord Stream 1, som er hovedåre for gastilførsler fra Rusland til Tyskland og andre europæiske lande, lukkes ned i ti dage fra 11. juli grundet vedligeholdelse.

Det giver tyskerne sved på panden, da de frygter, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil udnytte nedlukningen til at slukke gastilførslen permanent, skriver Finans.

Det er på trods af, at regeringen i Moskva siger, at den ikke bruger energiforsyninger som våben. Derfor de ti dage vise, om den udtalelse vil holde vand.

Katastrofe for Europas største økonomi
I forvejen har russerne begrænset tilførslen af naturgas til Tyskland over de seneste måneder, og det kan derfor blive nødvendigt at gøre brug af landets lukkede kulkraftværker, hvis gassen bliver lukket fra Nord Stream 1.

Det er der bred politisk opbakning til, da de økonomiske konsekvenser vejer tungere end den grønne omstilling.

Annonce:

Og det er ikke kun politikerne i Tyskland, der frygter lukningen, men også de tyske erhvervsdrivende.

- Er vi bekymrede? Ja, vi er meget bekymrede. Det ville være naivt og blåøjet ikke at være bekymret, siger Christian Kullmann, der er adm. direktør for den tyske kemikaliefabrikant Evonik Industries til det amerikanske medie Bloomberg.

For mere end en tredjedel af Tysklands naturgasforbrug er afhængig af Rusland, og elpriserne i landet er steget voldsomt den seneste tid.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

To danske journalister blev beskudt i Ukraine i krigens første dage. Hør deres historie i Ekstra Bladets podcast 'Dårligt nyt fra Østfronten' herunder eller i din podcast-app. Alle afsnit er ude nu!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: