Gav gratis gaver, mens medarbejderne måtte vente på løn

En norsk cafekæde er kommet i heftig modvind, efter den gav gratis gaver ud uden at betale løn til medarbejderne

Cafekæden The Juicery er kommet i modvind, efter de har undladt at udbetale løn, samtidig med de har foræret gratis produkter til influencere. Foto: Shutterstock/genrefoto
Cafekæden The Juicery er kommet i modvind, efter de har undladt at udbetale løn, samtidig med de har foræret gratis produkter til influencere. Foto: Shutterstock/genrefoto
Følg Samfund

Influencere kunne hente gratis juice, mens medarbejderne måtte vente på lønnen.

Det har sendt den norske cafékæde The Juicery i modvind, skriver det norske medie E24.no

Fire ansatte hos kæden, som udbyder juiceplaner og sælger plantebaseret mad, fortæller, at de flere gange har måttet vente på deres løn.

Samtidigt har Oslo-baserede influencere 'tømt' butikken for juice og andre varer uden at betale en eneste krone for det.

Juice-planer blev promoveret på Instagram
En ansat har til det norske medie fortalt om sine oplevelser:

- Det er en lidt ubeskrivelig følelse at sidde uden løn i flere måneder, og så ser man, at influencere poster om 'juice-planer', som de har modtaget gratis fra The Juicery til en værdi af mange tusind kroner, der kunne gå til, hvad de skylder medarbejderne.

Tilbage i 2020 gik virksomheden konkurs. Så uddelingen af gratis produkter til influencerne i Oslo skal ifølge den daglige leder Matilda Elstad af The Juicery ses som et forsøg på at skabe ekstra omsætning i nogle svære corona-år.

Hun bekræfter også, at medarbejderne har gået uden løn ad flere omgange, men siger samtidigt, at alle medarbejdere har fået udbetalt den løn, som de har krav på.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Inflationen er på sit højeste i lang tid, og din løn falder og falder i værdi - derfor er timingen genial i forhold til at tage en lønsamtale med din chef. Ekstra Bladet giver dig her de bedste tips til, hvordan du får mere i løn.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+