Gennemsnitlig eller smuk? Se hvad der sker, når kvinder skal dømme sig selv

Skønhed: Kosmetikfirmaet Dove har lavet en undersøgelse, der viser, at kvinder i høj grad ser sig selv som 'gennemsnitlige' i stedet for smukke. Ny video, der er filmet i fem lande, belyser problemstillingen

Hvis du skulle gå ind ad en dør, hvorpå der stod 'smuk' eller 'gennemsnitlig', hvad ville du så vælge?

Verden på vrangen - 14. feb. 2015 - kl. 12:14 TV: Har brugt en formue på at ligne Pamela Anderson

Det spørgsmål har kosmetikfirmaet Dove nu undersøgt og visualiseret i en ny video som led i deres kampagne #ChooseBeautiful. Den viser, hvordan kvinder i fem storbyer; Shanghai, San Francisco, London, Sao Paulo og Delhi forholder sig til dilemmaet.

Og resultatet er skræmmende. Flest kvinder vælger at gå igennem den dør, hvor der står 'gennemsnitlig' på.

- Jeg tøvede ikke engang, da jeg gik gennem døren, siger en britisk kvinde.

- Det var konfronterende at se skiltene og være nødt til at vælge og være selvbevidst omkring, hvordan man ser sig selv, og hvordan det passer med, at resten af verden ser en, lyder det fra en anden kvinde, der gik gennem døren.

Intl. kendte - 26. jan. 2015 - kl. 20:28 TV: Sådan bliver du lige så hot som Miss Universe

Kosmetikfirmaet har i forbindelse med kampagnen lavet en undersøgelse i Australien, der viser, at at 83 procent - 9,397 ud af i alt 11.000 kvinder - vurderer sig selv som gennemsnitlige. Samtidig fortæller kvinderne i undersøgelsen, at de jævnligt har negative tanker om sig selv.

Event & Kultur - 26. jan. 2015 - kl. 09:54 TV: Hun er verdens flotteste kvinde

Også en global survey støtter op om problemstillingen. Ifølge det britiske medie Daily Mail beskriver 96 procent på verdensplan selv selv som gennemsnitlige, hvoraf kun fire procent synes, at de er smukke.

Se hvordan kvinderne reagerer, når de bliver konfronteret med dilemmaet, og når de skal vælge hvilken dør, de vil gå ind af.

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere