Geografi-bommert: Avis glemmer, at Danmark er landfast med Tyskland

Det kniber lidt med de geografiske kundskaber i et debatindlæg fra Politiken, der lige nu hitter stort på Facebook

(Foto: Screendump).
(Foto: Screendump).

'Planerne om at gøre Danmark landfast med Tyskland er pludselig gået betragteligt dyrere.'

Sådan begynder et debatindlæg i Politiken omkring Femern-forbindelsen, der via en tunnel skal koble Danmark og Tyskland sammen mellem Rødby og Puttgarden.

Desværre glemmer debatskribenten, at Danmark allerede er landfast med Tyskland. Det har sønderjyske Aabenraa Kommune fået lidt sjov ud af, da de på deres Facebook-side har postet et billede af det uheldige debatindlæg med teksten:

'Kære Politiken. Vi har noget, I skal se. Det er ret vildt. Vh Aabenraa Kommune'.

I opdateringen, som lige nu spredes med lynets hast på Facebook, morer brugerne sig over, Politikens og københavnernes tilsyneladende generelle dårlige geografiske kundskaber.

Se også: Grev Ingolf afslører: Derfor flyttede Joachim fra Schackenborg

'Det minder mig om en fynbo, der fortalte mig, at han engang var blevet spurgt af en københavner, hvordan det var 'at bo på en ø"...! LOL,' skriver Karsten Thomsen.

Tina Bred deler stikpiller ud til Politiken, der i øvrigt er berømt og berygtet for at være en københavneravis: 'Danmark er det så Politikkens betegnelse for Sjælland og øerne? Og vi er ikke Danmark her i (Sønder)jylland?'

'Københavnere har åbenbart ikke geografi. Da vi havde plejebørn, havde vi en sagsbehandler fra København, som hårdnakket påstod, at det var længere fra København til Løgumkloster end fra Løgumkloster til København!!!!,' skriver Jan Kannegaard.

Aase Petersen: 'Det må være Valby bakke som man ikke kan se over.....'

Se også: Berlingskes bommert: Forærer Løkke-bog væk

Det er Politikens analyseredaktør og lederskribent, Poul Anders Aarøe Pedersen, som står bag brøleren:

- Jeg havde simpelthen overset den grænse. Det er en smule pinligt, da jeg selv stammer fra en sønderjysk slægt. Jeg skriver tit om vigtige ting i avisen, men aldrig har jeg hørt så meget respons som denne gang. Det er vist en freudiansk smutter, siger han til Ekstra Bladet.

109 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere