George Floyd bliver mindet i Minneapolis og begravet i Texas

Bokselegenden Floyd Mayweather vil betale for begravelsen af den sorte mand, der døde i politiets varetægt

George Floyd skal begraves 9. juni i Houston i Texas, hvor han voksede op. Foto viser betjente fra politistyrken i Houston foran byens rådhus mandag. Foto: Callaghan O''hare/Reuters
George Floyd skal begraves 9. juni i Houston i Texas, hvor han voksede op. Foto viser betjente fra politistyrken i Houston foran byens rådhus mandag. Foto: Callaghan O''hare/Reuters

George Floyd, den sorte amerikaner som døde i politiets varetægt 25. maj, skal begraves 9. juni i Houston i delstaten Texas. Det oplyser den afdødes families advokat på et pressemøde mandag.

Torsdag i denne uge vil der i Minneapolis desuden blive holdt en mindehøjtidelighed for den 46-årige Floyd, der døde, efter at en politimand i byen knælede på hans hals i flere minutter under en anholdelse.

- I Minneapolis vil der være en mindehøjtidelighed torsdag. Desuden vil der lørdag blive holdt en mindegudstjeneste i North Carolina, hvor han blev født, siger Ben Crump, der er advokat for Floyds familie.

- Og tirsdag 9. juni vil begravelsen finde sted i Houston, Texas, klokken 11, meddeler advokaten på et pressemøde i Minneapolis.

Den tidligere mangedobbelte verdensmester i boksning Floyd Mayweather vil betale for begravelsen i Houston, hvor George Floyd tilbragte sine ungdomsår.

Det oplyser Leonard Ellerbe, der er direktør for Mayweather Promotions, til tv-kanalen ESPN.

Han tilføjer, at Floyds familie har accepteret Mayweathers tilbud om at tage sig af udgifterne i forbindelse med begravelsen.

Anholdelsen af Floyd den 25. maj blev optaget af et øjenvidne på en mobiltelefon og har udløst landsdækkende optøjer og protester mod politibrutalitet og -drab på sorte i USA.

Den pågældende betjent - Derek Chauvin - er sammen med tre kolleger blev afskediget.

Desuden er Chauvin sigtet for, hvad der i amerikansk lovgivning kaldes for drab af tredje grad. Det defineres som et drab, der er begået med den intention at skade et andet menneske, men ikke nødvendigvis at dræbe det.

En obduktion af Floyd viser, at han døde af kvælning.

I weekenden blev der protesteret i mere end 140 byer på tværs af USA. I flere tilfælde udviklede demonstrationerne sig voldeligt med smadrede butikker og ildspåsættelse.