Gift i 75 år: Her er rådene til at blive sammen

Jon og Rita Magnusson har oplevet både op og nedture i deres ægteskab, og de forstår ikke, hvorfor så mange bliver skilt i dag

Jon og Rita har opskriften på et langt og godt ægteskab (Foto: Mads Rasmussen)

Sidste år satte danskerne skilsmisserekord, da 19.435 valgte - ifølge Danmarks Statistik - at gå hver til sit.

Og det er særligt i sommermånederne, at flere vælger at gå fra hinanden.

Men sådan er det ikke for 91-årige Rita og 96-årige Jon Magnussson.

De blev gift den 14. juli kort efter 2. verdenskrig brød ud, og det betyder, at de lige har kunne fejre atombryllup.

Og med 75 års ægteskab i bagagen har de oplevet både op- og nedture. De kan derfor ikke forstå, hvorfor så mange mennesker vælger at blive skilt.

- Det er noget pjat. Der er slet ikke den samme moral, som dengang vi blev gift. Der blev man sammen, også selvom det er hårdt nogle gange, og man blev gift, hvis man ventede et barn, lyder det bestemt fra Rita Magnusson til Ekstra Bladet.

Den 91-årige kvinde blev gift, kort før hun fyldte 17 år, og der var hun gravid med sit første barn.

- Der var jo mørklægningsgardiner og spærretid, så noget skulle vi lave, griner Jon Magnussson, mens han kigger kærligt på sin kone.

Og i følge parret er opskriften på et langt ægteskab, at man får sine børn tidligt, og at hustruen skruer ned for arbejdsblusset.

- Det er da klart, at folk ikke har tid til at tale sammen, når moderen både skal passe børn, lave mad og ikke mindst gå på arbejde. Så er der ikke meget overskud i hjemmet, siger Rita.

De ældre ægtepar kan dog sagtens se, at tiderne har ændret sig, men de mener stadig, at der er visse ting i deres ægteskab, som mange unge kan få glæde af.

- Man må aldrig gå i seng uvenner. Det har vi aldrig gjort, og det er nok også derfor, at vi har holdt så længe, siger hun.

- Ja og det skete på trods af, at tyskerne afbrød vores bryllupsnat, siger Jon Magnusson imens de begge slår op i en høj latter.

Se alle de gode råd fra ægteparret, der har været sammen i 75 år i klippet over artiklen!

46 kommentarer
Vis kommentarer