Gift med fange: Drop jeres hån af fange-dating

'Det er ikke kvinder, men affald, der står i kø til at date indsatte', lyder det blandt andet i debatten. 'Drop jeres fordomme', mener Jannie Mogensen

Jannie og Søren Mogensen blev gift i fængslet. I dag bor de sammen og er klar til at flytte på landet (Foto: Privatfoto)
Jannie og Søren Mogensen blev gift i fængslet. I dag bor de sammen og er klar til at flytte på landet (Foto: Privatfoto)

Facebook-siden 'Date en indsat' har ikke kun været et mødested for fanger og frie fugle, men har også været med til at skabe en voldsom debat.

Blandt andet på Ekstra Bladets Facebook-side er debatten i gang, og det at date en indsat får nogle hårde ord med på vejen.

- Hvis jeg må have lov at korrigere EB, så er det altså ikke kvinder, der står i kø (efter en fange, red.), men det affald som ingen ordentlige mænd vil have, der står i kø, skriver Christina på Facebook.

- Det er, afgjort, ikke de mest intelligente kvinder der dater disse typer, skriver en anden bruger ved navn Torben.

- Lad dog de kriminelle få det skrald vi andre hverken gider høre eller se på, skriver Simon.

Pædagogstuderende Jannie Mogensen har selv fulgt tæt med i debatten. Hun stod i går frem i Ekstra Bladet sammen med sin mand Søren med deres historie om, at de datede og blev gift i fængslet og nu skal flytte i hus på landet.

For Jannie viste det sig at være det helt rigtige at date en indsat, og derfor er hun træt af at blive puttet i bås.

- Folk går jo helt amok med at skrive en masse negativt om det på nettet, og de generaliserer helt vildt. Når de siger, at de indsatte og deres kvinder er dumme, så mener de jo også Søren og mig, men vi synes bestemt ikke, at vi lever op til de fordomme, siger Jannie Mogensen.

Jannie og Søren er klar til et liv sammen (Foto: Privatfoto) Tæt på Jannie, 32 år: Derfor giftede jeg mig med en fange

Jannie Mogensen mener, at nogle danner deres mening på et uoplyst grundlag. Flere læsere bed for eksempel mærke i, at Søren sad inde for væbnet røveri og på et tidspunkt blev flyttet fra åbent til lukket fængsel.

- Væbnet røveri, og han mødte sin kæreste mens han var i åbent fængsel, fuckede voldsomt op (Narko eller vold) og blev overført til lukket!, skriver en bruger blandt andet.

For Jannie Mogensen beviser den slags kommentarer kun én ting - uvidenhed. Det var nemlig ikke sådan, det forholdt sig.

- Søren havde en weekendorlov, hvor han kom en dag for sent tilbage. Det var derfor, han så kom i lukket fængsel. Folk ved jo ikke, hvad de snakker om, siger Jannie Mogensen.

Jannie Mogensen ærgrer sig over, at folk er så generaliserende i forhold til det at date en indsat.

- Jeg troede ikke, at vores samfund var så generaliserende. Nogle af de kommentarer er simpelthen noget af det mest snæversynede, jeg nogensinde har læst. Jeg håber da, at folk får udvidet deres horisont en dag og dropper fordommene, siger Jannie Mogensen.

Nogle stemmer i debatten giver Jannie ret i, at man ikke kan skære alle over en kam.

- Slaaaaap da af hvor er i dømmende!!!! For selvfølgelig er det ALLE i spjældet der tæsker deres damer og er utro og lever livet på kanten HELE tiden.... I burde virkelig få et virkelighedstjek for sådan hænger tingene ikke sammen, skriver en bruger ved navn Mette på Facebook.

- Måske det meget godt når den indsatte kommer ud så har han noget at bygge videre på. Måske det kan hive dem væk fra kriminalitet. Og hvem er vi til at dømme anyways, skriver Saro.

0 kommentarer
Vis kommentarer