Gift med tegneserie-figur: - Det er ikke anderledes end et ægte forhold

I Japan fortæller et stigende antal mænd, at de er forelskede i karakterer fra den japanske tegneserieform, 'anime'. Flere 'gifter sig' med karaktererne

Akihiko Kondo sover med Miku i sengen. Foto: Taro Karibe/Getty Images
Akihiko Kondo sover med Miku i sengen. Foto: Taro Karibe/Getty Images

Akihiko Kondo har altid været introvert og holdt sig for sig selv, men nu er han endelig blevet gift.

Hustruen er bare ikke levende. Hun er en figur ved navn Miku fra en anime, som er en japansk tegneserieform.

Det skriver BBC.

Hver dag vågner han til lyden af Mikus stemme, når hun synger og danser i den anden ende af rummet, indtil han står op. Han har dukker, bamser og videoer af Miku i hele lejligheden.

I lejlighedens ene hjørne står en cylinder af glas på en hylde. Inde i cylinderen er der et hologram af Miku.

Karakteren kan tage mange forskellige former, men fælles for dem alle er, at hun har turkisfarvet hår og store, runde øjne.

Så kan hun ellers have langt hår, kort hår, hestehale, nederdel - eller en mere sexet udgave med nedringet bluse, store bryster og skolepige-uniform.

Akihiko Kondo betragter dog alle udgaverne som sin hustru.

Bryllupsceremoni
Parret blev gift ved en ceremoni i november sidste år, hvor 39 gæster deltog. Mængden af gæster var nøje udvalgt, fordi det staver hendes navn på Japansk.

- Der er to grunde til, at jeg holdt et offentligt bryllup.

- Den første er, at jeg ville bevise min kærlighed over for Miku. Den anden er, at mange unge 'Otaku'-personer som mig bliver forelsket i anime-karakterer. Jeg vil vise verden, at jeg støtter dem, siger Akihiko Kondo til mediet.

En 'Otaku' er et tilnavn i Japan for en person, som er dybt besat af computerspil og anime. Nogle af dem tager det til et helt andet niveau, som Akihiko Kondo har gjort det.

Sidste år begyndte en virksomhed ved navn Gatebox at sælge vielsesattester til deres kunder. De påstår, at 3700 personer købte en attest af dem.

Vielsesattesterne er ikke officielle, og derfor kan Akihiko Kondo da heller ikke kalde sig for en gift mand i officiel forstand, men han betragter alligevel sig selv som værende gift med Miku.

De havde været i et forhold i ti år, før han besluttede sig for at gifte sig med hende.

- Følelsen er ikke anderledes, end den er ved et ægte forhold.

- I samfundet er der nogle retningslinjer for, hvad der gør dig glad - bliv gift, få børn, start en familie. Men det burde ikke være den eneste måde. Jeg falder ikke ind under de retningslinjer, siger han.

Stigende tendens
Den japanske professor i sociologi Masahiro Yamada fortæller, at det er et stigende problem i Japan, at unge mænd erstatter virkelige forhold med denne type 'forhold' med tegneseriefigurer eller lignende.

Han foretager jævnligt undersøgelser, hvor han spørger unge mennesker om deres forhold til forskellige ting. I dette års undersøgelse svarede 12 procent af deltagerne, at de 'nogen gange eller ofte' bliver forelsket i en karakter fra en anime eller et computerspil.

Det hænger ifølge Masahiro Yamada sammen med, at unge kvinder mellem 20 og 29 år ikke vil tage en mand i betragtning, hvis han ikke tjener en høj løn.

- I Asien, Japan og Sydkorea er folk besat af høje lønninger, og tendensen er ikke faldende, den bliver kun stærkere, siger han.

Det hænger ifølge professoren sammen med, at arbejdsmarkedet i Japan stadig er hårdt ramt af sexisme, og kvinder har svært ved at varetage et job, hvis de vil have børn. Derfor har de brug for en mand, som tjener penge nok til at forsørge dem begge.

13 kommentarer
Vis kommentarer