Gigantisk indkøbscenter ved motorvej rykker nærmere

Lokalpolitikere har givet grønt lys til kæmpe indkøbscenter med biograf, hotel, handelsstrøg og megabutikker

Cirkelhuset ved frakørsel 7 på Helsingørmotorvejen skal rives ned for at gøre plads til et nyt storcenter. Foto: Bing Maps
Cirkelhuset ved frakørsel 7 på Helsingørmotorvejen skal rives ned for at gøre plads til et nyt storcenter. Foto: Bing Maps

Lokalpolitikerne i Fredensborg vil have et gigantisk indkøbscenter klos op ad Helsingørmotorvejen midt mellem Helsingør og København i Nordsjælland. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Storcentret vil blandt andet byde på biograf, hotel, ungdomsboliger, legeland, fitnesscenter, detailbutikker samt 45.000 kvadratmeter butikker med mere pladskrævende varer. Det skal placeres lige ved frakørsel 7 Kokkedal, hvor Cirkelhuset i dag ligger.

Byrådet i Fredensborg Kommune besluttede i denne uge at anbefale Erhvervsstyrelsen at udpege området til et såkaldt aflastningscenter, som er første afgørende skridt mod at realisere projektet, skriver avisen.

- Størstedelen af handelslivet i Hørsholm støtter planerne, fordi det vil styrke området. Vi håber, at Erhvervsstyrelsen vil se på området som en helhed, siger borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen (S), til Frederiksborg Amts Avis.

Indtægterne fra opførelsen af centret skal blandt andet gå til at finansiere nye bygninger til Nordsjællands Grundskole og Gymnasium, som ligger i området, og styrke den internationale skole.

En undersøgelse fra Cowi konkluderer, at den årlige omsætning i centret vil blive på 570 millioner kroner. Det vil blandt andet gå ud over butikker i Lyngby Storcenter, Gentofte og Hillerød.