Gigantisk industriområde på vej ved København

Hvidovre Kommune vil udbygge industriområdet Avedøre Holme med 3,2 millioner kvadratmeter

Hvidovre Kommune vil udvide industriområdet ved Avedøre Holme med 3,2 millioner kvadratmeter. (PR foto)
Hvidovre Kommune vil udvide industriområdet ved Avedøre Holme med 3,2 millioner kvadratmeter. (PR foto)
Følg Samfund

Bor du i området? Hvad siger du til den kommende nabo? Tip os på mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (koster alm. takst).

Industriområdet Avedøre Holme syd for København skal udvides med 3,2 millioner kvadratmeter til næsten dobbelt størrelse ud i Køge Bugt af overskydende jord fra metrobyggeriet.

Det mener de i Hvidovre Kommune, som nu går i gang med en grundig undersøgelse af, om gigantudvidelsen kan realiseres.

Idéen er opstået, fordi Københavns Kommune har henvendt sig til Hvidovre Kommune med et tilbud om at deponere op mod 25 millioner m3 jord fra blandt andet metrobyggeriet i København på Avedøre Holme, oplyser Hvidovre Kommune i en pressemeddelelse.

Den overraskende udvikling er blevet en mulighed, efter Københavns Kommune har henvendt sig til Hvidovre Kommune med et tilbud om at deponere op mod 25 millioner m3 jord fra blandt andet metrobyggeriet i København på Avedøre Holme. Det vil kunne betyde en udvidelse af det store erhvervsområde med omkring 3.200.000 kvadratmeter ud for den sydlige del af området.

- Det er en historisk mulighed, som her byder sig. Vi har i forvejen stort fokus på at udvikle Avedøre Holme til et af Danmarks mest attraktive erhvervsområder, og hvis vi med jorddeponering kan gøre området næsten dobbelt så stort, vil det give plads til masser af nye virksomheder, som kan bruge den unikke placering tæt på hovedstaden til vækst og udvikling, udtaler Hvidovres borgmester Helle Adelborg (S).

Undersøgelse i gang
Kommunen har allerede fået udarbejdet en analyse af Cowi, der beskriver det gigantiske projekt. På baggrund af analysen har kommunalbestyrelsen godkendt, at der gives en anlægsbevilling på 2,5 millioner kroner til at igangsætte et forarbejde, der skal kortlægge hele udvidelsen af Avedøre Holme - herunder hvilke fordele, ulemper, gevinster og risici, der er i projektet.

- Det er vigtigt, at vi får undersøgt til bunds, hvordan projektet påvirker lokalområdet og naturen omkring Avedøre Holme. Der skal blandt andet laves en VVM-redegørelse, som vil sikre, at naturen og miljøet ikke lider skade. Derudover vil vi have stor fokus på de trafikale til- og frakørselsforhold til området under et eventuelt udvidelsesprojekt, udtaler Helle Adelborg.

Jorddeponeringen vil også kunne hjælpe til med at styrke den regionale kystsikring på ikke bare Avedøre Holme, men også i Kalveboderne og det indre København.

Endelig vil et næsten fordoblet erhvervsareal indeholde store økonomiske muligheder for Hvidovre Kommune.

Udvidelsen vil koste omkring 600 millioner kroner. En udgift, der vil blive dækket af de indtægter, Hvidovre Kommune vil få for at tage imod jorden fra eksempelvis Københavns Kommune.

Udvidelsen kan være gennemført i 2035.

Bor du i området? Hvad siger du til den kommende nabo? Tip os på mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (koster alm. takst).

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.