Gigantisk lottopræmie: Sætter ny verdensrekord

Amerikanske spillefugle har nu en chance for at vinde den største lottopræmie, verden nogensinde har set

Efter ingen fik alle seks tal rigtige fredag, er lottopræmien steget til svimlende 1,6 milliarder dollar. Foto: Mark Ralston/Ritzau Scanpic
Efter ingen fik alle seks tal rigtige fredag, er lottopræmien steget til svimlende 1,6 milliarder dollar. Foto: Mark Ralston/Ritzau Scanpic

Jackpot-præmien i det amerikanske lotteri Mega Millions er vokset til 1,6 milliarder dollar. Det er ny verdensrekord for en lottepræmie.

Ingen spiller ramte den rigtige kombination af seks tal ved fredagens trækning. Derfor overføres præmiepuljen - svarende til ikke mindre end 10,4 milliarder kroner - til på tirsdag, hvor der igen bliver trukket seks nye tal.

Den store førstepræmie i lottospillet har overhalet den hidtidige verdensrekord på 1,568 milliarder dollar, hvilket svarer til 10,2 milliarder kroner. Det var førstepræmien i et andet amerikansk lottospil i januar 2016.

Ingen fik seks rigtige: Nu er lottopulje på rekordhøje 4,2 milliarder

Det skriver Mega Millions på sin hjemmeside.

- Det er virkelig forbløffende at tænke på, at jackpotten er nået op på en ny verdensrekord, siger Gordon Medenica, som er direktør for Mega Millions Group.

Dårligere vinderchancer
Lottokuponerne er til salg i 44 af USA's 50 stater. Deltagerne skal betale to dollar, svarende til 13 kroner, for en kupon, hvor man vælger fem tal mellem en og 70 og et enkelt bonustal mellem en og 25.

De store jackpots er et resultat af, at flere lottofirmaer er begyndt at forringe sandsynligheden for at vinde den helt store præmie. Dermed når mange af gevinsterne at vokse sig rekordstore.

Lotto-geniet slår til igen: Vinder for tredje gang på halvandet år

Firmaernes nye strategi har angiveligt hjulpet i forhold til at få endnu flere personer til at købe lottokuponer.

I Californien blev der torsdag eksempelvis solgt for 5,7 millioner dollar lottokuponer i løbet af den første halvdel af dagen. Vildest stod det til ved frokosttid, hvor der blev købt 200 kuponer i sekundet.