Annonce:
Annonce:

Gigantisk 'sø-uhyre' identificeret: Det er IKKE en blæksprutte

Et lokalt medie mente, der var tale om en blæksprutte, men det er ikke sandt, afslører biologer

Se det gigantiske blækspruttekadaver her.
Annonce:
Følg Samfund

Det var noget af et syn, som mødte lokale indonesere, da et gigantisk 'sø-uhyre' skyllede op på en afsides strand på øen Seram i landets Lauku-provins. Lokale strømmede til for at få det 15 meter lange kadaver at se. Det indonesiske medie Jakarta Globe identificerede i første omgang dyret som en kæmpeblæksprutte, men det er ikke sandt.

Det store 'monster' er nemlig blevet identificeret, og det viser sig og være en hval. Det skriver CBS News, som har allieret sig med en ekspert, der kan være med til at bevare spørgsmålet, mange interesserede har stillet siden opdagelsen.

- Der er meget i havet, som vi ikke kender til, men ikke noget, der er så stort, siger hval-biolog Alexander Werth på Hampden-Sydney College i Virginia.

 

Annonce:

Som den skarpe læser muligvis har lagt mærke til allerede, er der flere elementer, som afslører, at 'uhyret' er en hval. Blandt andet rillerne i kadaveret, som sidder under hvalens hoved. Men også barderne, som nogle hvalarter bruger til at filtrere føde med, gør hval-biologen sikker i sin sag.

Hvalen er en sejhval, en bardehval af finhval-familien, men det vides endnu ikke præcis hvilken. Det kan både være en blåhval og en finhval.

Dødsårsag?
Da hvalen er så langt henne i forrådnelsesprocessen, kan det være svært at fastslå præcis, hvad den er død af. Der kan dog være nogle spor at finde på kadaveret, mener Moe Flannery, leder for ornitologi og pattedyr på California Academy of Sciences. Hvis et skib eksempelvis har ramt dyret, ville det have tydelige skader på skelettet, og hvis der har været tale om en forgiftning, vil man med en kunne spore det i urinen.

Det røde omkring hvalen på stranden er formentlig en blanding af blod og andet affald fra kadaveret.

- Hvaler er fulde af olier og 'orange sager', siger Moe Flannerey.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: