Gilleleje-fiskere taber i Højesteret

Tre fiskere fra Gilleleje fiskede ulovligt i Kattegat, har Højesteret bestemt. Den danske lovgivning, der forbød fiskeri, er ikke i strid med EU-retten

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Tre fiskere fra Gilleleje fiskede ulovligt i Kattegat, har Højesteret bestemt. Den danske lovgivning, der forbød fiskeri, er ikke i strid med EU-retten.

Det fremgår af kendelsen i sagen, som Højesteret har publiceret på sin hjemmeside.

De tre fiskere blev i landsretten fundet skyldige i at overtræde et forbud mod fiskeri i et område i Kattegat, hvor der ellers i 2010 blev udstedt lokalt forbud mod at fiske. Det var landsrettens opfattelse, at de tre fiskere netop i 2010 fiskede i området, selv om der var indgået en aftale mellem Danmark og Sverige om, at der ikke måtte fiskes på stedet.

Højesteret er enig i, at fiskerne fiskede ulovligt.

De tre fiskere hævdede ellers, at aftalen var i strid med EU-retten og derfor ugyldig. Men Højesteret fandt, at den dansk-svenske aftale kunne forsvares. Blandt andet fordi der i EU-lovteksten tales om jurisdiktion, hvor medlemsstaterne har mulighed for selv at lave aftaler for at bevare fiskeressourcerne.

Højesteret fandt videre, at der var blevet oplyst i tilstrækkeligt omfang om aftalen på en måde, så fiskerne ikke burde være i tvivl. Det er ifølge Højesteret ikke nødvendigt at forelægge de juridiske aspekter i sagen for EU-domstolen.

Fiskerne har fået bøder og har fået konfiskeret et beløb.

Opdateres...

54 kommentarer
Vis kommentarer