Giv mad til et flygtningebarn fra din mobil

FN's Fødevareprogram har lavet en gratis app til smartphones, så du kan give mad til et syrisk flygtningebarn

Den humanitære organisation FN's Fødevareprogram har udviklet en app, så du nemt kan donere mad til et flygtningebarn. (Foto: AP)
Den humanitære organisation FN's Fødevareprogram har udviklet en app, så du nemt kan donere mad til et flygtningebarn. (Foto: AP)

For tre kroner om dagen kan du give skolemad til et syrisk flygtningebarn i Jordan via et par tryk på din smartphone.

Den humanitære organisation FN's Fødevareprogram har nemlig udviklet en gratis app til alle smartphonebrugere, så de nemt kan donere mad til et flygtningebarn.

App'en kalder de 'ShareTheMeal' (del måltidet red.) og tanken er, at smartphonebrugere let skal kunne 'invitere en gæst med til måltidet', siger Anne Poulsen, som er direktør for FN's Fødevareprograms nordiske kontor.

- Danskerne vil meget gerne hjælpe på alle de måder, de kan. Men nogle gange kan det afholde nogle fra at hjælpe, hvis det bliver for besværligt. Derfor ønsker vi med den her app at gøre det nemt så muligt.

Når smartphonebrugeren downloader app'en, skal brugeren indtaste sine kreditkortoplysninger, og så kan man via et par tryk på telefonen når som helst donere et måltid mad.

Fødevareprogrammet rejser altså penge via app'en, og derefter bliver pengene kanaliseret videre til kolleger i Jordan, som sørger for, at maden bliver købt ind og delt ud til de mange børn.

FN’s Fødevareprogram er verdens største humanitære organisation, der arbejder med at bekæmpe sult i hele verden. Men projektet her vil først og fremmest koncentrere sig om skolemad til syriske flygtningebørn i Jordan.

- Konflikten i Syrien har gjort, at behovet for hjælp her er så stort, så derfor er det vores fokus i første omgang, men det kan jo være, at det udvikler sig, siger Anne Poulsen.

Som bruger kan du følge processen hele vejen, så du kan se, hvad dine penge kommer til at gå til.

- Gennem app'en kan man følge, hvordan det går med indsamlingen - og hvor mange måltider, der er blevet delt. Derudover kan man også knytte sin profil til Facebook.

- Der vil løbende være historier om og billeder af nogle af de syriske flygtningebørn, som får mad ved hjælp af 'ShareTheMeal', siger Anne Poulsen.