Glæd dig: Du skal betale lidt mindre i skat næste år

Danskerne kommer til at spare lidt penge til næste år, hvor de skal betale en lidt mindre i skat

Det bliver måske lidt sjovere at gå på arbejde næste år.

I hvert fald vokser gevinsten ved at have et job lidt mere næste år, da mange af danskerne skal betale lidt mindre i skat.

Det skriver Fagbladet 3F.

Besparelsen sker, fordi beskæftigelsesfradraget stiger på ny. Det vokser således fra 8,05 procent til 8,30 procent af lønnen.

Dermed kan mange se frem til årligt at spare cirka 350 kr. Beskæftigelsesfradraget kan fra 2016 maksimalt være på 28.000 kr., hvor det i år er 26.800 kr.

Det fremgår af de nye beløbsgrænser, som SKAT netop har offentliggjort. For at få fuldt beskæftigelsesfradrag skal lønnen ligge over cirka 330.000 kr. årligt.

Mange satser og beløbsgrænser i skattereglerne stiger næste år. Det giver i sig selv en gevinst.

Men nogle steder i landet kan den besparelse fordufte delvist eller helt. Det sker de steder, hvor byrådene hæver kommuneskatten.

Personfradraget stiger også i 2016. Det giver de fleste en nettogevinst på omkring 230 kr.

Topskattegrænsen hæves også til næste år. Det giver de bedre lønnede en gevinst på op til 1.200 kr. årligt.

Revisionsfirmaet BDO har beregnet, hvem der går glæde af den lettelse. Det er de, der tjener over 42.328 kr. om måneden før fratræk af arbejdsmarkedsbidrag. De skal betale topskat i 2016.

Nogle af lettelserne i skatten stammer fra den skattereform, som Helle Thorning-Schmidts regering stod i spidsen for. Den blev vedtaget i 2012.

Kilde: Fagbladet 3F