Glæd dig: Sådan bliver den danske sommer

DMI's langtidsprognoser viser, at vi får en varmere periode mellem maj og juli end normalt

Du kan se frem til at nyde solen på de danske strande, hvis man skal tro DMI (Foto: Rasmus Flindt)
Du kan se frem til at nyde solen på de danske strande, hvis man skal tro DMI (Foto: Rasmus Flindt)

Foråret har ikke for alvor budt på shortsvejr og inviteret til at nyde en kop kaffe i haven.

Men frygt ej.

Hvis man skal tro DMI's langtidsprognose, så bliver sommeren varmere end normalt. Det skriver DMI på sin hjemmeside.

Angiveligt tyder tendensen på, at vi samlet havner en halv - eller måske en hel - grad over normalen for de tre måneder.

- Vi kan se frem til at få normal eller lidt under den normale mængde nedbør, hvor særligt juni og juli ser ud at byde på lidt mere tørt vejr end normalt, skriver DMI i sin prognose.

Og allerede fra starten af maj ser det godt ud, da vi sandsynligvis får tørt og solrigt vejr. Senere i maj bliver det dog en anelse mere ustadigt.

Verdens Meteorologiske Organisation (WMO), der er FN's klima- og vejragentur, siger ifølge The Guardian, at marts har Samfund Varmen slog alle rekorder i marts

Flot sommer i vente
Men det gode vejr vender tilbage i juni, så det gælder om at finde den dyrt indkøbte bikini og de stramme badeshorts frem.

- I juni bygger et højtryk sandsynligvis op vest for landet - over De Britiske Øer og Nordvesteuropa - mens lavtryk dominerer over Østeuropa. Det medfører i så fald en dominerende nordvestlig eller nordlig luftstrøm over landet og større mulighed for tørre og solrige periode, skriver DMI.

Samtidig ser gennemsnitstemperaturen for måneden ud til at blive normal eller lidt over den normale.

Mandag starter herligt, for dem der elsker solen (Foto: Jens Dresling) Samfund Frem med solbrillerne: Her starter ugen med kongevejr

Også i juli ser tendensen med det tørre og lidt varmere vejr end normalt ud til at fortsætte. Et højtryk vest for Danmark giver en højere sandsynlighed for tørt og solrigt vej med sommertemperaturer.

Foto: Rasmus Flindt
Foto: Rasmus Flindt
 

Sådan bliver det gjort
Ekstra Bladet har talt med vagthavende meteorolog Frank Nielsen. Han har ikke selv lavet prognosen, men fortæller, at disse langtidsprognoser er forbundet med stor usikkerhed.

- Vi er med i et fælles europæisk samarbejde, hvor der bliver kørt nogle store prognoser fra London. Der kommer nogle meget avancerede vejr- og klimamodeller, som vi så kan lave noget statistik på i forhold til fremtiden. Her vurderer og tolker vi så på de signaler, der er i prognoserne.

- Det er jo ikke sådan, at vi får at vide, om det er 12 eller 18 grader den ene eller anden dag. Men vi får nogle tendenser, der kan vise, om det vejret bliver præget af højtryk eller lavtryk, siger Frank Nielsen.

Samfund Dronningen kommer til at vinke fra sin balkon i gråvejr

Derfor understreger meteorologen også, at det sagtens kan ændre sig flere gange endnu.

- Desværre viser det sig nogen gange, at det pludselig kan skifte karakter. Det ser vi tit her i forårsmånederne.

Ustadigt forår
Frank Nielsen fortæller samtidig, at det ustadige forår ser ud til at fortsætte.

- Hvis du havde spurgt mig for en uge side, så havde jeg sagt, at den kommende uge bliver rigtig flot. Men nu ser de desværre ud til, at højtryk ligger sig over de britiske øer. Derfor bliver det ikke så pænt, som først antaget.

Næste uge (uge 17 red.) ser ifølge Frank Nielsen også ud til at blive en blandet fornøjelse, mens det ser bedre ud om 14 dage.

- Det ser ud til at vende lidt, hvis vi er heldige. Foråret må snart slå igennem, og i uge 18 kan vi se frem til lidt varmere og stabilt vejr, siger Frank Nielsen.

93 kommentarer
Vis kommentarer