Glemmer du solcremen? Sådan skal du håndtere solskoldningen

Har du fået nydt solen lidt for meget og måske ikke tænkt nok på at bruge solcreme? Så er du langt fra alene, og derfor har Ekstra Bladet talt med en hudlæge om, hvad man egentlig skal passe på, når man bliver solskoldet

Det virker fristende at skynde sig ud og slikke sol, når den endelig er kommet frem.

Og selvom det nok er de færreste danskere, der er i tvivl om, hvorfor solcreme er vigtigt, så er der nok mange, der ender med en solskoldning alligevel.

For når solen bager og bruner kroppen, kan man hurtigt glemme den smerte, det efterfølgende kan give, hvis man ikke får beskyttet huden nok mod de farlige stråler.

Derfor har Ekstra Bladet talt med Hans Christian Wulf, der er hudlæge, overlæge og forsker hos Bispebjerg Hospital, om, hvad det egentlig egentlig er, der gør, at det bliver ubehageligt og farligt at blive solskoldet:

Udover en brændende smerte og hud, der falder af, så kan det faktisk også være farligere at blive solbrændt.

Det kan du høre mere om i klippet over artiklen, hvor du også kan høre, om der er noget, man kan gøre, for at undgå, at huden falder af, hvis du er blevet solbrændt.

Hvis du gerne vil helt undgå generne ved en solskoldning, så kan du her få gode råd til, hvordan man beskytter sig rigtigt mod solens stråler:

5 kommentarer
Vis kommentarer