Glemt cremen? Bare rolig, Josefine smører dig ind

Det er ikke kun under sydens sol, solcreme er en vigtig beskyttelse. Også under vores egen danske himmel er der grund til at smøre sig grundigt ind. Se her, når Side 9-Josefine smører rigtigt strandgæsterne ind

Se Josefine smører danskerne ind i solcreme på stranden

Bikiniklædte Josefine opfordrer danskerne til god solbeskyttelse: Smør jer ind!

UV-indekset over Danmark er i løbet af kort tid steget fra lavt til moderat, og det betyder at huden behøver beskyttelse, når vi træder ud i sommervejret.

Ekstra Bladet er taget på Bellevue Strand med den regerende Side 9-dronning, Josefine, der vil sikre sig, at de glade strandgæster husker hele kroppen, når de smører sig ind.

SE MED ØVERST I KLIPPET, NÅR SIDE-9 DRONNINGEN JOSEFINE HJÆLPER STRANDGÆSTERNE MED AT SMØRE SIG IND

Efter en lang vinterperiode, hvor stængerne har været pakket godt ind, er den blege hud ekstra udsat.

- I løbet af vinteren er din pigment mere eller mindre forsvundet, og samtidig er tykkelsen af dit hornlag (hudens yderste lag, red. ) blevet betydeligt mindre, og det betyder, at du ikke kan tåle så meget om foråret, siger Hans Christian Wulf, der er professor og overlæge på hudafdelingen på Bispebjerg Hospital.

Smør ind, vent, smør ind igen
Ryggen og benene er de steder, hvor folk ofte glemmer at smøre sig godt nok ind.

De forsømte kropsdele er én ting, men mange danskere er heller ikke klar over, at man bør smøre sig grundigt ind først - derefter vente en halv times tid og give det endnu et grundigt lag, før man træder ud under solens stråler.

Overskyet er ingen undskyldning
Selv når vi ikke er lige så heldige med vejret som i disse dage, er det vigtigt at bekytte sig med en passende faktor i varmen.

Overskyet vejr er nemlig ikke en helgardering mod solskader. Op til 85 procent af strålerne bliver reflekteret i sand eller vand.

Heller ikke parasoller og skyer kan altså ikke beskytte dig tilstrækkeligt mod solens stråler.

 

44 kommentarer
Vis kommentarer