GN leverer fremgang trods regnskabssvindel

Regnskabet skuffer i forhold til markedets forventninger, men høreapparatsdirektør er tilfreds.

Høreapparat- og headsetfabrikanten GN Store Nord kommer ud af tredje kvartal med et overskud før skat på 269 millioner kroner.

Det er en fremgang i forhold til samme periode sidste år, hvor overskuddet blev på 179 millioner kroner før skat. Men det er ikke sikkert, det er nok til at glæde aktiehandlerne.

Regnskabet ser nemlig ud til at være svagere, end det analytikere, der følger udviklingen i GN Store Nord, havde sat næsen op efter.

Ifølge en rundspørge, som Ritzau Estimates havde foretaget inden regnskabet var forventningen, at GN kunne præstere et overskud på 315 millioner kroner før skat i tredje kvartal.

Anders Hedegaard, der er chef for GN's høreapparatforretning, ReSound, hæfter sig ved, at selskabet har haft omsætningsfremgang på trods af, at han i sidste kvartal måtte konstatere, at en ledende medarbejder i et af koncernens høreapparatselskaber, Beltone, havde svindlet.

Det kostede et tab på 150 millioner kroner i andet kvartal.

- Tredje kvartal demonstrerer tydeligt GN ReSounds stærke momentum. Når der justeres for regnskabssvindlen sidste år i Beltone-netværket, er jeg meget tilfreds med at se den stærke vækst, siger Hedegaard i en skriftlig kommentar.

GN ReSound har solgt høreapparater for 1,26 milliareder kroner i tredje kvartal mod 1,1 milliarder kroner i samme periode sidste år. Fremgangen var en smule mindre end ventet af analytikerne, der havde forudset en omsætning på 1,27 milliarder kroner.

GN Store Nord sænker sine forventninger til bundlinjen for hele 2015, så koncernen nu regner med at få et overskud på cirka 1,1 milliarder kroner før skat.

3 kommentarer
Vis kommentarer