Godt nyt for gammel dansk biograf

Lukningstruede Gentofte Kino ser overraskende ud til at klare sig igennem coronakrisen, trods uheldige omstændigheder. Biografdirektør lægger sig fladt ned, hvis fejlen ligger hos ham

Biografdirektør Sune Lind Thomsen og Gentofte Kino ser ud til at holde skindet på næsen selvom biografen havde ryggen mod muren. Privatfoto
Biografdirektør Sune Lind Thomsen og Gentofte Kino ser ud til at holde skindet på næsen selvom biografen havde ryggen mod muren. Privatfoto
Følg Samfund

Torsdag aften kunne Ekstra Bladet fortælle, hvordan den mere end 80 år gamle Gentofte Kino var truet af konkurs, efter et mere end almindeligt dårligt timet ejerskifte.

1. marts overtog filmmand Sune Lind Thomsen ejerskabet af den historiske lokalbiograf.

Kort efter Sune Lind Thomsen overtager ejerskabet af biografen, blev Danmark lukket ned som følge af coronakrisen.

Desperat kontaktede den febrilske biografejer Erhvervsstyrelsens coronahotlinje, hvor han ifølge eget udsagn fik besked på, at han på grund af omstændighederne ved ejerskiftet hverken kunne få dækket faste omkostninger til husleje eller løn via regeringens millardstøttepakker.

Dermed kunne Sune Lind Thomsen se ind i at gå konkurs med den lille biograf, før han overhovedet havde nået at få de første gæster på besøg.

Lysner i horisonten
Men meget ser nu ud til at lysne for den rutinerede filmmand - og ikke mindst den lokale biograf.

Fredag middag modtog Sune Lind Thomsen et opkald fra en af de støtteordningsansvarlige i Erhvervsstyrelsen, der oplyste, at der ifølge Erhvervsstyrelsens opfattelse intet er i vejen for, at han kan søge støttemidlerne.

- Jeg er rigtig glad, hvis det står til troende, og jeg er glad for at høre fra dem. Det vil redde Gentofte Kino, siger den lykkelige biografdirektør.

Erhvervsstyrelsen slår fast: De kan godt søge
Hos Erhvervsstyrelsen kan man ikke forholde sig til konkrete sager, men i et skriftligt svar til Ekstra Bladet lyder det, at man er af den overbevisning, at Gentofte Kino på trods af forvirringen godt kan søge midlerne - og har kunne det hele tiden.

'Vi kan dog oplyse, at en virksomhed, som har oplevet ejerskifte inden den 9.marts, forsat kan søge om kompensation, såfremt de øvrige kriterier fortsat er opfyldt,' lyder det i det skriftlige svar fra Erhvervsstyrelsen.

'Det betyder at en person, som har overtaget en virksomhed, godt kan indsende dokumentation for omsætningen i virksomheden fra før vedkommende selv var ejer i virksomheden.'

'I tilfælde hvor virksomheden som følge af ejerskiftet skifter CVR-nr. kan vedkommende fortsat godt ansøge om kompensation, da der i forbindelse med ansøgningen kan angives særlige omstændigheder, og derfra dokumentere at det er det ”gamle” CVR-nr., som er retvisende for virksomhedens omsætning i referenceperioden,' slutter svaret.

Biograf direktør: Håber fejlen ligger hos mig
Sidstnævnte ser ud til at redde Gentofte Kino, da Sune Lind Thomsen ved overtagelsen af biografen ikke overtog det bagvedliggende selskab, men i stedet stiftede sit eget.

Det var den detalje, der i første omgang udløste tvivlen om, hvorvidt han kunne modtage støtte.

Den tvivl ser dog nu ud til at være ryddet af vejen og hvis Sune Lind Thomsen og Gentofte Kinos ansøgning godkendes, kan den 82 år gamle lokal biograf dermed se frem til at overleve.

- Hvis jeg har lavet en fejl, lægger jeg mig gerne fladt ned. Men jeg skal bare være sikker på, at det er mig der har lavet fejlen, og den ikke ligger i Erhvervsstyrelsen, så der ikke er andre uheldige virksomhedsejere, der ender i samme situation som mig, siger en lettet Sune Lind Thomsen til Ekstra Bladet.

Virksomheder kan orientere sig om mulighederne for coronastøtteordningerne på virksomhedsguiden.dk

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+