Godt nyt fra DMI: Så varm bliver juli

De kommende fire uger får vi rigtig sommervejr med et par grader over normalen

Der er snart Roskilde Festival, og hvis vejret bliver som sidste år, er der dømt solbadning og hygge ved festivalens badesø. Her kan du se, hvor skønt det så ud sidste år, da hedebølgen ramte om lørdagen

Nu ser det for alvor ud til, at vi skal hive badetøjet frem herhjemme. Juli måned bliver nemlig varmere end normalt, og enkelte steder kan temperaturen sniger sig op på de 30 grader. Det fortæller DMI i deres spritnye månedsprognose.

Allerede fra midten af denne uge (uge 25) strømmer der varm og fugtig luft op over alndet fra syd. Det betyder lummert vejr - enkelte steder med temperaturer omkring de 30 grader - men også med mulighed for regn- og tordenbyger fra torsdag.

Senere passerer en koldfront fra sent fredag og lørdag. Det giver os en lidt køligere vejrtype med vestenvind, en del sol og kun enkelte, knapt så kraftige sommerbyger.

(Foto: Rasmus Flindt/Polfoto)
(Foto: Rasmus Flindt/Polfoto)

Tørt og solrigt
Fra næste uge og ugen efter kan vi se frem til mere tørt vejr, fordi vi kommer til at ligge i en lun luftmasse, som er godt afskåret fra køligere polare luftmasser. Her er der også gode muligheder for temperaturer på 25 grader og over.

- Dog er det endnu temmelig usikkert, hvor meget højtrykket kommer at dominere i forhold til de frontpassager med skyer, regn, byger og typisk blot 15 til 20 varmegrader, der også vil forekomme. Det er altså ikke til at sige, hvilken af de to vejrtyper, der kommer til at dominere hvornår. Til gengæld er det temmeligt sikkert, at vi beholder sommervarmen det meste af perioden, skriver DMI.

(Foto: Nicolai Svane)
(Foto: Nicolai Svane)

Over middel
Samlet set forventer DMI, at temperaturen de kommende tre uger vil havne en til to grader over det normale, mens nedbørsmængderne ser ud at blive omkring - eller lidt under - de normale. Der kan dog stadig være store lokale forskelle.

 

30 kommentarer
Vis kommentarer