Godt nyt fra DMI: Sommeren slutter IKKE i dag

Dagen i dag er blevet udråbt som årets absolut sidste sommerdag, men det er en sandhed med modifikationer

Her kan du se DMI's forventninger til weekenden (video: DMI)

For fans af shorts, solcreme og smeltede is er dagen i dag noget ganske særligt.

Gennem den seneste uge, er lørdag nemlig blevet udråbt som den allersidste chance for at få sol på kroppen.

Kigger man på DMI's prognose frem til og med torsdag, kan man da også meget nemt få den opfattelse, at sommeren slutter med et brag, når solen går ned i aften.

Helt så slemt står det dog ikke til, oplyser DMI lørdag morgen til Ekstra Bladet.

- Sommeren slutter jo ikke endnu. Søndag og mandag er jo også officielt sommerdage, men det er ganske rigtigt ikke helt sikkert, at de bliver helt ligeså sommerlige som i dag, siger vagtchef hos DMI Steen Rasmussen og fortsætter:

- I morgen er det lidt mere usikkert, men der er nu en god chance for, at det bliver ganske hæderligt. Som prognoserne ser ud nu, så ser det ud til at den regn, der måtte komme i morgen, først kommer i løbet af eftermiddagen.

Danmark er vågnet op til fantastisk standvejr i dag. Og det fortsætter (med et par forbehold) i morgen. (Foto: Henning Hjorth)
Danmark er vågnet op til fantastisk standvejr i dag. Og det fortsætter (med et par forbehold) i morgen. (Foto: Henning Hjorth)
 

Varmt og vindstille
Er man til varme temperaturer og samtidig har et halvtag til sin Weber-grill, så kan man altså godt regne søndag med i sit sommerregnskab.

- Søndag kan jo godt blive rimelig varm. Danmark ligger lige i grænseovergangen mellem det rigtigt varme vejr sydpå og det køligere mod nord. Men søndag giver jo temperaturer på op til 23 grader, hvilket vel er fint nok for de fleste, siger Steen Rasmussen.

Der er ingen grund til at pakke bikinien helt væk efter i dag. (Foto: Rasmus Flindt)
Der er ingen grund til at pakke bikinien helt væk efter i dag. (Foto: Rasmus Flindt)
 

I nordjylland kan man se frem til en søndag, hvor der først er risiko for regn om aftenen, mens man i det meste af landet må leve med risikoen for lidt dryp i ny og næ. Til gengæld bliver det behageligt vindstille og varmt.

- De fleste steder vil det blive en ganske pæn dag med mellem 18 til 23 grader. Der bliver ikke ret meget vind, så det kommer til at føles sommerligt, men altså dog med risiko for lidt regn, slutter Steen Rasmussen.

Når solen skinner er det vigtigt at huske solcremen. De danskere, som Ekstra Bladet mødte på Amager Strand tidligere i august, havde et blandet forhold til den beskyttende creme.

33 kommentarer
Vis kommentarer