Godt nytår: Her fester de stadig

I New York, Toronto og Cuba poppede champagnepropperne først fredag morgen dansk tid. Og flere steder i verden venter stadig på at springe ind i 2016

Nytåret bliver skudt ind i New York. (Video: AP)

Mens du måske allerede ligger og overvejer, hvordan du skaffer en cola til at klare 1. januar efter en festlig nytårsaften, er festen flere steder i verden først rigtig begyndt nu.

Klokken 6 dansk tid fredag morgen var det New Yorks tur til at kysse, skåle og skyde nytåret ind.

Derefter fulgte nytåret blandt andet i Toronto i Canada, hvor der på Nathan Phillips Square, som midnat lokal tid forvandlede sig til et farverigt festfyrværkeri.

(Marta Iwanek/The Canadian Press via AP)
(Marta Iwanek/The Canadian Press via AP)

Russerne er også sprunget ind i 2016. Deres præsident Vladimir Putin brugte sin nytårstale på at fejre både landets kampe i Syrien og slagene under Anden Verdenskrig for 70 år siden. Talen blev tv-transmitteret lige før midnat lokal tid i hver af Ruslands flere tidszoner.

Se nytåret i Ruslanf her.

Flere steder i Europa blev nytårsfejringen spoleret af meget konkrete terrortrusler. I München evakuerede politiet den sydtyske bys to togstationer, mens alle blev opfordret til at holde sig væk fra store forsamlinger.

Politiet jagter lige nu flere mistænkte IS-terrorister, som angiveligt havde til hensigt at forvandle nytårsaften til et blodbad lignende massakren i Paris i november, som kostede 130 mennesker livet.

I Belgien blev det traditionsrige Brouckère-fyrværkerishow i centrum af Bruxelles aflyst. Det oplyste byens borgmester, hvilket premierministeren Charles Michele støttede.

- Der kommer til at være en masse mennesker samlet, og lige nu kan vi ikke kontrollere ale. Der bliver stadig efterforsket i byen, så vi kan ikke løbe risikoen, sagde Charles Michels ifølge RTBF.

Artiklen fortsætter under billedet...

(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
 

Allerede lang tid før danskerne kunne springe ind i det nye år, begyndte flere lande at fejre nytår. Samoa og Kiribati nordøst for Australien var de første, der gik ind i det nye år - allerede klokken 11 torsdag formiddag.

Herefter kom turen til New Zeland, så Australien, og sådan gik det slag i slag med flere lande, der kunne skrive år 2016.

Men der er stadig lande, der mangler at lave den obligatoriske nedtælling til det nye år. De sidste, der skyder det nye år ind, er Amerikansk Samoa, de fejrer først nytåret klokken 12 dansk tid den 1. januar.

I løbet af 25 timer bliver der altså fejret nytår rundt omkring på kloden - se nogle af højdepunkterne fra de lande, der allerede har holdt nytår her:

Australien kunne skåle nytåret ind klokken 14 dansk tid.

Japan gik ind i det nye år klokken 16 dansk tid.

Klokken 17 dansk tid blev nytåret skudt ind i Beijing i Kina.

Klokken 18 dansk tid blev det Indonesiens tur.

I Bangkok i Thailand blev der heller ikke sparet på krudtet.

Klokken 21 danske tid blev det Dubais tur.

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere