Gør han det rette? Mand smadrer bilrude for at redde hund

En mand vælger at tage sagen i egen hånd, da en hund er blevet efterladt alene i en bil på en glohed sommerdag. Se redningsaktionen her

De er menneskets bedste ven, men bliver desværre ikke altid behandlet sådan.

Det var tilfældet i lørdags i Grand Bend, Canada, da en hund blev efterladt i en bil med lukkede ruder på en 30 grader varm sommerdag.

Meldingen om den efterladte hund røg ud i højtalerne til en festival i nærheden af, hvor bilen var parkeret, og man eftersøgte ejerne af bilen.

- Jeg kunne ikke tro, hvad jeg hørte, da de sagde det i højtalerne. Det var så varmt, siger Will Costa, som filmede episoden, til CTV News.

En bil kan blive op til 80-90 grader, og hunden kan ikke komme af med varmen. Foto: POLFOTO Samfund Det skal du gøre, hvis du opdager en hund i en varm bil

Han gik mod parkeringspladsen for at se, hvad der foregik, og da var flere personer allerede begyndt at samle sig om bilen og den efterladte hund.

Ifølge Will Costa begyndte manden, som man ser i videoen, at kaste en kæmpe sten mod en af bilruderne, og det tog omkring 20 minutter, før den smadrede.

Det tog yderligere 50 minutter før ejerne af bilen endelig dukkede op - cirka samme tidspunkt som politiet.

- Hunden var fuldstændig gennemblødt. Ejerne dukkede ikke op før 50 minutter efter, hunden blev reddet, og da tror jeg, at det havde været for sent, siger Will Costa.

Ejerne, et par i tyverne, blev bedt om at følge med på politistationen.

Krimi TV: Hun smadrede bilrude for at redde 2-årig

Will Costa fortæller til CTV News, at parret virkede forvirrede, da de ankom til parkeringspladen.

- Mens så blev de hurtigt mere og mere pinligt berørte.

CTV News skriver på deres hjemmeside, at politiet efterfølgende ikke kunne bekræfte, om parret var blevet tiltalt eller om de slap med en advarsel.

Dyrefondet advarer stærkt mod at efterlade sin hund i bilen, også selvom det ikke er sommergrader, da der stadig kan opstå livstruende temperaturer inde i køretøjet. Hvis du ser en hund eller et andet dyr, der lider i en solvarm bil, anbefaler dyreværnsorganisationen, at man ringer til politiet, hvis man ikke kan få kontakt med ejerne indenfor rimelig tid.

Se redningsaktionen af menneskets kære lille ven øverst i artiklen

Ulykkelig lille pige efterladt i varm bil: Her redder de hende ud og konfronterer moderen

65 kommentarer
Vis kommentarer