Gør mobil i udlandet gratis

YouSee-kunder kan nu tale gratis og sende sms i udlandet - men data koster fortsat

Både YouSee, men også Telmore og Fullrate indfører nu særordningen, hvor kunderne slipper for en ekstraregning for tale eller sms, hvis deres abonnement ikke  dækker forbruget. Foto: YouSee
Både YouSee, men også Telmore og Fullrate indfører nu særordningen, hvor kunderne slipper for en ekstraregning for tale eller sms, hvis deres abonnement ikke dækker forbruget. Foto: YouSee

Det TDC-ejede mobilselskabet YouSee gør det nu gratis at sende sms og foretage opkald for samtlige sine kunder, der er i udlandet. Det vil dog fortsat koste at bruge data, som ens abonnement kræver.

Ifølge en pressemeddelelse fra selskabet er der lige tusindvis af kunder i udlandet, hvilket er baggrunden for tiltaget.

'Antallet af kunder i udlandet falder dagligt i takt med, at danskerne vender tilbage til Danmark, men for de danskere, der fortsat opholder sig i udlandet, kan det være dyrt at ringe til Danmark fra flere af de lande, hvor grænserne nu lukkes ned,' forklarer Jacob Mortensen, der er direktør for YouSee, i den skriftlige udtalelse.

'Både i Danmark og resten af verden er der indført forholdsregler og lukket grænser for at mindske spredningen af COVID-19. For danskere i udlandet skaber denne situation naturligvis et ekstra stort behov for at holde kontakt med familie og relevante myndigheder både her i landet, men også i det land, hvor man opholder sig,'

Som det fremgår af faktaboksen herunder, gælder tiltaget også YouSee-selskaberne Telmore og Fullrate.

Det skriver YouSee

I den nuværende situation har mange danskere i udlandet ekstra stort behov for at komme i kontakt med familie og myndigheder - både i Danmark og lokalt. Alle mobilkunder i YouSee får nu mulighed for gratis at ringe og sms’e hjem indtil udgangen af april.

Alle mobilkunder i YouSee kan fra fredag den 20. marts gratis ringe og sms’e fra udlandet og hjem. Samtidig bliver det også gratis at ringe lokalt i det land, hvor de opholder sig, og modtage opkald i udlandet.

Den midlertidig løsning træder i kraft fredag den 20. marts og løber indtil udgangen af april. Løsningen gælder også mobilkunder hos Fullrate og Telmore.

Den midlertidige løsning dækker følgende:

- opkald fra udlandet til Danmark

- sms fra udlandet til Danmark

- lokale opkald i det land, man opholder sig i

- modtaget opkald

Opkald via Facetime eller forskellige apps er IKKE inkluderet i løsningen, da disse takseres som data. Den dækker heller ikke ved satellitopkald - altså opkald fra skib og fly.

Netflix holder ikke op med at virke, men billedkvaliteten bliver ringere de kommende 30 dage. Foto: Shutterstock Teknologi Vil 'redde' nettet: Netflix sænker billedkvaliteten

EU-regler hjælper mange
Uanset om man er kunde hos YouSee eller et andet teleselskab, så er de rejsende, som opholder sig i EU, allerede godt dækket ind. Her er hovedreglen nemlig, at ens abonnement dækker på samme måde som herhjemme.

Det betyder, at sms i langt de fleste abonnementer er gratis, ligesom ens taletid gælder i udlandet. Hvis du overstiger dit taleforbrug, skal du også alene betale den minuttakst, der gælder herjemme.

Dem, der har fri tale i deres abonnement, er således allerede fuldt dækket ved rejse inden for EU. Derimod kan dataforbruget godt være mindre, end det man har til rådighed i Danmark. Men igen takseres det mulige ekstra forbrug, man kan købe, efter de danske prisregler.

Flere af teleselskaberne, for eksempel 3, har i øvrigt særlige abonnement som 3LikeHome, hvor man i en lang række lande verden over har samme vilkår som herhjemme og ikke skal betale ekstra.

Du kan læse mere om reglerne for brug af mobiltelefon i EU her.

Telia: Kunder kan kontakte os

Hos Telia er man parat til at tilbyde kunderne ekstra tale, sms og data på op til fem gigabyte.

Men ifølge en sms, som bortrejste kunder fra Telia, Call Me og Mit Tele mandag 23. marts modtog, bliver det ikke et tilbud, der automatisk spredes ud til alle.

I stedet skal kunderne individuelt kontakte teleselskabet på telefon eller mail, hvorefter deres behov og muligheder vurderes.