Google har ved en fejl optaget private samtaler

Den stemmestyrede tjeneste, Google Assistant, har ved en fejl optaget brugernes samtaler, uden de vidste det

Google har torsdag erkendt, at de ved en fejl har optaget brugeres samtale. Foto: Mark Lennihan/AP
Google har torsdag erkendt, at de ved en fejl har optaget brugeres samtale. Foto: Mark Lennihan/AP

Den amerikanske software- og it-virksomhed Google erkendte torsdag, at virksomhedens stemmestyrede tjeneste, Google Assistant, ved en fejl, i nogle tilfælde har optaget samtaler, uden at brugerne havde bedt om det.

Desuden har sprogekspert, som Google har samarbejdet med, delt lydoptagelser med den belgiske tv-station VRT. Ifølge Google har eksperten dermed brudt virksomhedens datasikkerhedspolitikker.

Ifølge VRT har mediet lyttet til mere end 1000 optagelser fra brugere i både Belgien og Holland, der har den stemmestyrede tjeneste. 153 af optagelserne var optaget ved en fejl.

De berørte brugere har blandt andet haft samtaler om deres privatliv, og nogle af optagelserne indeholder personfølsomme informationer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Google Home er også blevet populære i Danmark. Foto: Eric Risberg/AP
Google Home er også blevet populære i Danmark. Foto: Eric Risberg/AP
 

- Vi gennemgår vores sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre, at en lignende situation sker igen, oplyser Google i en pressemeddelelse.

Google understreger, at virksomhedens eksperter kun aflytter op til 0,2 procent af de optagelser, som bliver foretaget via tjenesten. Og når Google lytter med sker det uden, at de enkelte samtaler kan sætte i sammenhæng med specifikke brugerkonti.

Ifølge Google bruger sprogeksperter lydbidder til bedre at forstå forskellige sprog, accenter og dialekter.

Google Assistant findes på både Android-telefoner, Apples iPhones og andre Google-produkter såsom højttaleren Google Home.

Normalt bliver Google Assistant kun aktiveret med enten at trykke på en knap, eller ved at man siger 'hej Google' eller 'okay Google'.

I nogle tilfælde optagede tjenesten også samtaler, når ordet 'Google' blev nævnt i eksempelvis en samtale.

23 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere