Google opkøber grunde i Danmark: Hvad er meningen?

Både Facebook og Apple har datacentre på vej i Danmark. Nu også Google?

Google har købt 73,2 hektar byggegrund i Fredericia. Arkivfoto
Google har købt 73,2 hektar byggegrund i Fredericia. Arkivfoto

Internet-mastodonten Google har brugt 65 millioner kroner på at købe et større antal byggegrunde i Danmark. Der er tilsyneladende ingen planer om at opføre noget som helst på grundene, men et datacenter kan muligvis være på vej.

Det skriver dagbladet Information.

Ifølge avisen har it-giganten købt vanvittig meget grund i industriområdet Prinsessens Kvarter, der ligger uden for Fredericia. Google bekræfter købet over for avisen og over for Ritzau:

- Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det, skriver it-giganten.

- Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid.

73 hektar svarer til mere end 100 fodboldbaner.

Det er virksomheden Dapsi International ApS, som har købt grunde på Fredericia-egnen. Virksomheden hører ifølge Information under Googles moderselskab, Alphabet.

Hvis der kommer et datacenter til Fredericia, er det ikke første gang, at et større it-selskab har investeret i Danmark. Både Facebook og Apple har datacentre på vej på dansk jord. Facebook ventes at have et datacenter klar i Odense i 2020, og Apple har et på vej i Viborg.

Datacentrene kan dog få negative konsekvenser for klimaet. Regeringen erkendte i januar over for Information, at datacentrene vil øge CO2-udledningen.

Det skyldes, at 'vores elproduktion endnu ikke er fuldstændig grøn', skrev klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) dengang i en mail til avisen.

Ministeren er dog glad for, at endnu en it-gigant viser interesse for Danmark.

- Det er meget positivt, for det viser, at Danmark er et gunstigt land at investere i, i forhold til datacentre. Vi har i forvejen fået etableret to datacentre, siger Lars Christian Lilleholt.

- Vi skal bare vælge at glæde os over, at de vælger at placere sig i Danmark, hvor der er masser af grøn el, og der bliver mere grøn energi i fremtiden.

56 kommentarer
Vis kommentarer