Google: Trump overdriver vildt

Techgiganten blev fredag taget på sengen, da Trump fortalte, at firmaet har en skudsikker løsning klar til at opspore og hjælpe coronasmittede

Debbie Birx, der står i spidsen for corona bekæmpelsen i Det Hvide Hus, forklarede indgående om den nye hjemmeside, som Google angiveligt står bag. I dag viser det sig, at Google ikke er i nærheden af at have en brugbar hjemmeside klar. Videoreportage: AP

Følg Ekstra Bladets livedækning her

Da den amerikanske præsident Donald Trump fredag fortalte, at Google nu vil tilbyde borgerne en nem adgang til at få afgjort, om de skal testes for coronavirus, tog han bogstaveligt talt techgiganten på sengen.

Det skriver blandt andet The Verge og Wired.

Samfund Kan du komme over grænsen? Her er svaret

Lukkede luft ud
Trump lagde ellers ikke fingrene imellem, da han under pressemødet beskrev, hvor fantastisk Googles arbejde med en særlig hjemmeside til mulige corona-smittede er.

- Google vil udvikle en hjemmeside - og det vil gå hurtigere end andre hjemmesider før - for at afgøre om en test er nødvendig.

- Og sikre at der bliver lavet en test på et nemt tilgængeligt sted, lød det blandt andet fra præsidenten.

- Google har 1700 ingeniører, der arbejder på det her nu. De har lavet kæmpe fremskridt.

Men den hjemmeside og storslåede webtjeneste, som Trump stolt fortalte, at de mange Google-ansatte arbejder på, er altså foreløbigt en lille og intern test hos Google, der indtil videre kun går efter at hjælpe sundhedspersonale i en lille del af USA.

Ifølge et officielt tweet fra Google er projektet således 'i sin spæde start' og ikke i nærheden af det, som Trump lovede millioner af amerikanere foran de rullende kameraer.

Det Hvide Hus afviste lørdag at kommentere sagen.

Krimi Coronasmittet dansker afgået ved døden