Google undersøges efter klager

Irlands Databeskyttelses Kommission vil undersøge, hvordan Google behandler deres brugeres lokationsdata

Foto: Reuters Scanpix
Foto: Reuters Scanpix

Irland undersøger nu Googles behandling af data, efter at have modtaget en række klager fra forbrugerorganisationer.

Det skriver CNN Business.

Tirsdag har Irlands Databeskyttelses Kommission spurgt Google ind til deres behandling af brugernes lokationsdata.

Det sker efter kommissionen kunne fortælle, at de har modtaget klager om Googles behandling af brugernes data fra forbruger organisationer rundt omkring i Europa.

- Undersøgelsen vil fastslå, om Google har en lovlig hjemmel til at behandle deres brugeres lokationsdata, og om de overholder deres forpligtelser til gennemsigtighed i forbindelse med opbevaringen af brugernes data, udtaler kommissionen.

Google vil samarbejde fuldt ud
Hos Google er man imødekommende overfor undersøgelsen.

- Folk skal kunne forstå og kontrollere hvordan firmaer som Google bruger lokationsdata til at tilbyde services til brugerne, siger en talsmand fra Google.

Google har ifølge eget udsagn ændret deres behandling af brugernes data på flere områder de seneste år. Google talsmanden uddyber dog ikke på hvilke områder.

- Vi vil samarbejde fuldt ud med Databeskyttelses Kommissionen om deres forespørgsel, og forsætte med at arbejde tæt sammen med lovgivere og forbrugerorganisationer rundt om i Europa, udtaler talsmanden fra Google yderligere.

Den Europæiske Union har ved flere lejligheder haft Google og andre amerikanske techgiganter i deres lup, fordi lovgivningen i EU er strammere i forbindelse med beskyttelse af brugernes data, end den er i techgiganternes hjemland, USA.