Gourmetbutik får sur smiley

Løgismoses butik på Nordre Toldbod i København har fået en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley, da deres varer blev opbevaret alt for varmt

Fem grader.

Det er den maksimale temperatur, som Løgismoses kødprodukter må opbevares ved. Det kunne Løgismose-butikken på Nordre Toldbod i København ikke helt finde ud af, selvom de brander sig selv som en delikatesse-butik med gourmetvarer.

500 gram fennikelsalami og sønderjysk spegepølse, 800 gram rullepølse, 250 gram andelever-mousse, 500 gram kogt skinke, 400 gram spansk chorizo og 9 italienske salamier blev nemlig opbevaret ved 12 grader. Altså over dobbelt så meget som det tilladte.

Det betyder, at Fødevarestyrelsen har udstedt en bøde på 10.000 kroner til Løgismose Vin, Mad og Delikatesser og givet dem en sur smiley.

- Vi har ikke et hygiejneproblem
Det er dog ikke første gang, at Løgismose-butikken ikke har helt styr på hygiejnen. Tilbage i februar fik de nemlig også en anmærkning fra Fødevarestyrelsen. Dengang var det deres rengøring, der ikke var helt i orden.

Kaspar Mørk Arianto, der er pressekontakt i Løgismose, mener ikke, at de har et hygiejneproblem.

- Der er ikke noget, der ikke fungerer hygiejnisk. Vi har en topprocedure, og nogle gange sker der menneskelige fejl, nogle gange sker der tekniske fejl. Så må vi tage den på os og komme videre, siger han til Ekstra Bladet.

Når nu man promoverer sig selv som delikatesse-forretning, bør man så ikke have styr på sine kølemontre?

- Vi har haft en kølemontre, der er gået i stykker. Det er uheldig timing og en varm dag. Nu har vi udskiftet kølemontren, og vi tager bøden, for selvfølgelig skal tingene være i orden, siger Arianto.

Når du siger, det er uheldig timing, betyder det så, at det ikke var blevet ordnet, hvis Fødevarestyrelsen ikke var kommet forbi?

- Nej, men det er uheldig timing, at vores kølemontre går i stykker lige den dag. Vi laver egenkontrol løbende, så vi havde selv opdaget det, siger han.